Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Hoofdbeeld appels plukken

Leuk uitje: 5 plekken waar je zelf appels plukt

Rood en zoet of groen en fris, zo uit het vuistje of in de appelmoes… bijna ieder kind houdt wel van appels. Helemaal als je ze zelf mag plukken. Deze boomgaarden verspreid door het land organiseren speciale plukdagen. Leerzaam, gezellig én lekker!

Advertentie
 1. Landgoed de Olmenhorst

  1 Olmenhorst
  Landgoed de Olmenhorst

  Op dit prachtige landgoed in Lisserbroek ben je het hele jaar door welkom voor een wandeling of een bezoek aan de Landgoedwinkel. Een aanrader zijn de Zelfplukdagen in het najaar. Dan mag je alle plukrijpe appels en peren van de bomen halen en meenemen naar huis. De Olmenhorst maakt er een echt dagje uit van, met een zweefmolen, een springkussen, pony’s en een huifkar om een ritje mee te maken, er is een heerlijke speeltuin of willen ze misschien leren schieten met een pijl en boog? Rubberlaarzen aan, grote mand mee en oogsten maar.

 2. Vink Fruitboerderij

  2 fruitboerderij de vink
  Vink Fruitboerderij

  Op deze fruitboerderij in Kraggenburg (Noordoostpolder) kun je tot halverwege oktober op woensdag, vrijdag en zaterdag zelf fruit komen plukken. Na een korte uitleg van ervaren plukkers mag je met een kruiwagen de paden verkennen en zelf de mooiste appels, peren en bramen uitkiezen. Als je terugkomt staat er een heerlijk glas appelsap klaar. Leuk voor de kinderen om op school te kunnen vertellen dat ze hun appel zelf uit de boom hebben gehaald.

 3. Fruittuin van West

  3 fruittuinvanwest
  Fruittuin van West

  Wat een heerlijke plek is deze fruittuin: de boomgaard is prachtig en er scharrelen altijd kippen en schapen. Wandel er doorheen en geniet van de natuur. Leuk is de activiteit ‘Peuters in het Wild’. Iedere vrijdagochtend kun je van 11 tot 12 uur samen met je peuter de natuur ontdekken onder begeleiding van een ervaren natuurcoach. Houd de agenda van de fruittuin in de gaten. Op sommige dagen mag je zelf fruit komen plukken! Of een eitje rapen als je er vroeg bij bent.

 4. Landwinkel de Woerdt

  4 Landwinkel De Woerdt
  Landwinkel de Woerdt

  Bij Landwinkel de Woerdt in het Gelderse Ressen kun je op zaterdag 7 oktober de boomgaard in om appels en peren te plukken. Deze appelplukdagen zijn elk jaar weer een groot succes, óók vanwege het appelspringkussen. Verder kunnen kinderen er appelsap persen, spelletjes doen en voorzichtig bij de bijen kijken.

  Advertentie
 5. Oold Bleank

  5 Oold Bleank
  Oold Bleank

  Bij Fruitboerderij Oold Bleank in Rossum (Gelderland) kun je op zaterdag 30 september lekker plukken. Dan staan de boerderij en de boomgaard in het teken van de appelpluk en hangt er een bijzonder gezellig sfeertje. Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten en foodies kunnen los in de boerderijwinkel met heerlijke sappen en zuivel, fruit en andere verse producten, veel van de eigen boerderij.

Natuurlijk zijn er ook veel leuke kinderboerderijen die speciale kinderactiviteiten organiseren. Kijk op Kidsproof.nl voor een kinderboerderij bij jou in de buurt.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.

Redactioneel – Offer – Geboortekaartje

Geboortekaartjes

Mooiste kaart voor je kindje
Bekijk hier