Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De 6 coolste schaatsbanen voor kinderen

Koud of niet, schaatsen hoort bij de winter. Maar wat als de vorst niet meewerkt? Blogger Dionne van Kidsproof.nl ging op zoek naar de leukste kunstschaatsbanen. Dit is haar top 6.

Advertentie

1. Schaats als een kampioen

Op bezoek in het huis van kampioenen. Dromen jullie ervan om net als één de Nederlandse schaatshelden over het ijs in Thialf te vliegen? Dat kan. Waag in Heerenveen zelf een rondje op de vierhonderd meter baan of laat jouw kleine kennis maken met het ijs op de fijne krabbelbaan. Een uitje voor echte schaatsfans.

Geschreven door

Ezra Verhagen

2. Ga de IJsdaging aan

Een middagje schaatsen is al leuk, maar hoe gaaf is het als je tijdens het schaatsen geld ophaalt voor het goede doel? Op zondag 17 maart kun je voor het Rode Kruis in de Uithof schaatsen voor veilige scholen in verre landen. Dat is nog eens een goede actie. Tip: Kijk ook eens naar de leuke kidslessen van deze Haagse schaatsbaan.

3. Schaatsfun met de familie

Advertentie

Bij Kidsproof zijn we altijd opzoek naar adresjes met nét een beetje extra. Dat heeft Triavium in Nijmegen zeker. In dit ijsbaancomplex worden er kinderactiviteiten georganiseerd die het schaatsen nog leuker maken. De vrolijke mascotte Piwie de Pinguïn neemt de kleintjes mee op avontuur en in de schaatsdisco kunnen kinderen hun dansmoves op het ijs oefenen.

4. Oer-Hollands schaatsen

Gewoon een heerlijk Nederlands winteruitje. De Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam is zo’n plek waar je laagdrempelig met het hele gezin kunt schaatsen. Kinderen kunnen er op hun eigen tempo over het ijs glijden of meedoen met één van de uitdagende kinderlessen. En achteraf natuurlijk opwarmen bij de openhaard in café JAAP.

5. Spelen en schaatsen

Advertentie

Muts en handschoenen aan en gaan. Op IJsbaan Twente in Enschede kunnen sportieve kinderen terecht voor schaats- en ijshockeylessen. Of heb je wel eens aan een schaatsfeestje gedacht voor de jarige? Samen met vriendjes het ijs op en daarna in het Schaatscafé smullen van wat lekkers.

6. Schaatsen onder de regenboog

Je vergeet bijna dat je gewoon in grijs Nederland bent als je bij Schaatsbaan Rotterdam schaatst. Dit ijsparadijs wordt namelijk overdekt door een prachtig verlichte regenboogtunnel. Oefen naar hartenlust jouw schaats skills op de vierhonderd meter baan of zwier in pirouettes over de funbaan.

Op www.kidsproof.nl vind je ook een heleboel te gekke trampolineparken, indoorspeeltuinen én nog veel meer fijne warme plekjes.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend