Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x heerlijke herfstuitjes voor peuters en kleuters

Heerlijk toch, een peuter die met regenlaarsjes door de plassen stampt en herfstbladeren in de lucht gooit. Speciaal voor alle herfstliefhebbers hebben we 7 heerlijke uitjes verzameld die helemaal geschikt zijn voor jonge kinderen én extra leuk zijn in de herfst.

Advertentie
 1. Prehistorisch Dorp


  Broodjes bakken, hout kloven, potten bakken, boogschieten… Kinderen kijken hun ogen uit bij het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. In dit kidsproof museum kun je de geschiedenis zien, ruiken én voelen. Jullie mogen zelf op onderzoek, of probeer samen de tijdkisten te vinden waarin meer leuke weetjes over vroeger zitten. Tip: op verschillende plekken kun je een toffe oerselfie maken.

 2. Struinen in het herfstbos


  Lijkt boswachter jou ook een héérlijk beroep? De hele dag lekker buiten zijn in de natuur. Bij Natuurmonumenten in ’s-Graveland kun je in oktober een dagje mee met de boswachter. Tijdens deze herfstige gezinswandeling ga je op ontdekkingsreis door Broekesteyn en Schaep en Burgh. Vergeet je verrekijker én je kleuter niet, want de wandeling is al geschikt vanaf 4 jaar.

 3. Hollands boerderijleven


  Ken je dit heerlijke plekje in Groot-Ammers al? Hier word je helemaal ondergedompeld in het Hollandse boerderijleven. Speciaal voor de herfst mogen kinderen paddenstoelen zoeken en pompoenmaskers knutselen op de boerderij. Een echt herfstfeestje!

 4. Herfsttheater met Kabouter Zako


  Kabouter Zako viert de herfst in de Schoorlse Duinen. Wat voor avontuur zal hij dit keer beleven? Poppentheater Belletje Sterk maakt mooie kindervoorstellingen over de natuur in Schoorl én over de seizoenen. Na de voorstellingen mogen de kinderen ook altijd iets knutselen in het thema van die keer. Al leuk vanaf 2 jaar!

  Advertentie
 5. Lammetjespad wandelen


  Verhalen komen tot leven bij de Schaapskooi in Ermelo. Bij elk paaltje moet een opdracht worden uitgevoerd. Als je het lammetjespad hebt gelopen en de opdrachten ingevuld, krijgen kinderen een kleurplaat.

 6. Indoor pretpark


  Je kent het wel, die herfstdagen dat je het liefst binnen blijft. Je kunt lekker thuisblijven óf breng een bezoekje aan het indoor kinderpretpark VanzantenHal in Nieuw-Vennep. Met meer dan dertig grote opblaasattracties kunnen kinderen vanaf 2 jaar hier rennen, spelen, glijden en klimmen. Voor de héle kleintjes is er een aparte rustige speelhoek. Die zullen lekker slapen vanavond!

 7. Paddenstoelensafari


  Zou hij er staan dit jaar, de beroemde rode paddenstoel met witte stippen? Deze paddenstoelsafari van Natuurmonumenten in ’t Gooi is ideaal voor kleine natuurliefhebbers. Met een boekje vol vragen en opdrachten kunnen kinderen verschillende paddenstoelen zoeken. Dat betekent goed kijken, ruiken, én voelen. Zien jullie de verschillen?

Meer herfstvakantie doe-tips:

Oók voor alle schoolvakanties vind je de leukste uitjes op www.kidsproof.nl.

Advertentie

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten