Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x gezellige familie-uitjes voor in de kerstvakantie

Van leuke festivals en schaatsen op een oud-Hollandse ijsbaan tot schattige zeehondjes: er is weer superveel leuks te doen in de kerstvakantie. Hier 8 leuke uitstapjes die leuk zijn voor groot en klein.

 1. Spruit Kinderfestival

  spruit kinderfestival

  Van 27 t/m 30 december 2019 is Tilburg the place to be. Het Spruit Kinderfestival vult deze dagen de stad met gezelligheid, dans, muziek, theater en film. Een ideaal festival voor het hele gezin, want er staan ook volop activiteiten op het programma voor kinderen (al vanaf twee jaar!).

 2. Kerstival in Utrecht

  kerstival

  Ken je Museum Catharijneconvent in Utrecht al? Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 wordt hier het Kerstival gevierd, mét speciale kinderactiviteiten. Kinderen kunnen zich hier bijvoorbeeld verkleden als koning, aan de slag met een schaapje knutselen én naar het wandelend poppentheater.

 3. Lichtjestour bij Futureland

  futureland

  Een indrukwekkend en origineel uitje: in december en januari kun je na zonsondergang mee met de FutureLand Ferry. Deze boot vaart door de haven van Rotterdam langs verlichte containerschepen vol met kleurrijke containers. Je kijk hier zeker weten je ogen uit!

 4. Zeehondjes kijken in Pieterburen

  pieterburen

  Ben je al eens op bezoek geweest bij Zeehondencentrum Pieterburen in Groningen? Deze vakantie een leuke en leerzame meet & greet met zeehondenverzorgers en een gave bottenshow. En niet te vergeten, in deze periode worden er regelmatige schattige witte pups van de grijze zeehond binnengebracht. Zó schattig!

 5. Winter in het Openluchtmuseum

  openluchtmuseum

  Beleef de winter, maar dan net zoals vroeger. Het Openluchtmuseum in Arnhem is deze kerstvakantie omgetoverd tot een winterparadijs. Bind de ijzers onder voor een rondje op de prachtige ijsbaan, roetsj naar beneden van de historische sleebaan, neus rond op gezellige kerstmarkt of bak zelf een broodje boven een vuurtje.

 6. Winterfestival bij Beeld en Geluid

  beeld en geluid

  Lekker filmpje pakken? Deze kerstvakantie zijn er  heel veel klassiekers te zien bij Beeld en Geluid in Hilversum, zoals Buurman en Buurman, Kruimeltje, Minoes en Dolfje Weerwolfje. Ook leuk: kinderen kunnen er zelf radio en grappige gifjes maken.

 7. Wild Canada in Omniversum

  omniversum

  Altijd al eens naar Canada gewild? In het Omniversum in Den Haag komen deze kerstvakantie beren, wolven, zeeotters en bultruggen voorbij op het gigantische koepelscherm. Waar zou moederbeer Mox naartoe gaan? Goed om te weten: het Omniversum vraagt ouders om zelf een inschatting te maken of de film geschikt is voor hun kind.

 8. Winters Zwolle

  winters zwolle

  Zwolle is deze kerstvakantie dé plek voor winterfestivals. Denise heeft alle activiteiten die echt leuk zijn voor gezinnen op een rijtje gezet. Van het IJsbeeldenfestival tot het lopen van een sprookjesroute. Bekijk ze hier allemaal!

Meer kerstvakantie-uitjes bij jou in de buurt? Kijk op www.kidsproof.nl voor alle tips.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend