Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Boos

Danny Koks (38) is vader van Sarah (3) 
en baby Casper en schrijft maandelijks een column voor Ouders van Nu. Deze keer vertelt hij over een boze vrouw die hem aan zijn pasgeboren zoontje deed denken.

Advertentie

Laatst veroverde het boze hoofd van Jordan Alexander uit Amerika het internet. Jordan was met haar man Steven en hun baby in Disney World, Florida. Ze kon niet wachten om een ritje te maken in de wildwaterbaan Splash Mountain, want van alle attracties in het pretpark was dat haar lievelings. Maar Steven haakte op het laatste moment af. Het was heet, hij was moe, de baby was moe. Dus Jordan zei: ‘Dan ga ik wel alleen!’ Toen het karretje aankwam bij de camera die kiekjes schiet van alle toeristen, en iedereen in haar karretje het uitgilde van plezier en adrenaline, deed zij haar armen stijf over elkaar en wierp ze een woedende blik naar de lens, bedoeld voor haar man die beneden stond uit te puffen.

Geschreven door

Danny Koks

Permanent samengebalde vuistjes

Terwijl de hele wereld smakelijk om de boze Jordan moest lachen, voelde ik exact dezelfde rilling over mijn rug lopen die ik vorige zomer zo vaak had gevoeld. Ons zoontje Casper trok de eerste weken na zijn geboorte namelijk precies zo’n gezicht. Alleen veel erger. Zo erg, dat mensen er een beetje bang van werden. Je kent vast wel dat beeld van twee boksers in de ring, die vlak voor de wedstrijd door de scheidsrechter uitgelegd krijgen wat wel en niet mag. Die boksers horen natuurlijk geen woord van wat de scheidsrechter zegt, daarvoor zijn ze veel te druk met elkaar zo intimiderend mogelijk aanstaren. Zo’n hoofd had Casper ook. De permanent samengebalde knuistjes maakten het feest compleet. Iedere vezel in dat pasgeboren lichaampje straalde uit: ‘Beter verzorg je mij heel, héél goed. Want ik onthou alles. En ooit word ik achttien.’

‘De gezondste baby ter wereld’

Ik vroeg aan de kraamhulp of het normaal was dat een baby die nog nooit The Terminator heeft gezien toch net zo kan kijken als een cyborg. Als zo’n vrouw, die in de vijfentwintig jaar dat ze dit werk doet al honderden baby’s heeft verzorgd, begint te draaikonten en uiteindelijk giechelstamelt: ‘Euh, tja… het kereltje lijkt wel heel boos hè…’ flitst toch even onwillekeurig door je hoofd dat je de Antibaby op de wereld hebt gezet. Maar ineens, na een maand of twee, was het boze hoofd als sneeuw voor de zon verdwenen. Ze zeggen weleens dat lachen gezond is. Als daar ook maar een flintertje waarheid in schuilt, dan moet Casper de gezondste baby ter wereld zijn. Het kinderdagverblijf heeft een app waarmee het ouders met foto’s en berichtjes op de hoogte houdt van hoe het met hun kinderen gaat. De berichtjes over Casper gaan altijd zo: ‘Het begint voorspelbaar te worden, maar Casper heeft wéér een topdag gehad. Wat een vrolijk ventje!’

Samen in alle achtbanen

Toch zal ik me tot zijn achttiende verplicht voelen om bij elk pretparkbezoek samen met hem in alle achtbanen te stappen, hoe doodeng ik ze ook vind. Alles beter dan dat hij teleurgesteld is in papa die niet durfde. En dan vervolgens net zo’n foto op social media zet als Jordan in Disney World deed. Nog een keer dat boze hoofd zien, kan mijn hart simpelweg niet aan.

Danny Koks

Danny Koks (39) is chef-redacteur bij Playboy en Nieuwe Revu. Hij is vader van Sarah (4) en baby Casper, en samen met Annemarie. Hij schrijft maandelijks een column voor Ouders van Nu over het vaderschap.