Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Eindelijk een avondje dat huispak uit'

Sinds de geboorte van dochter Lulu is de dresscode in huize Versteegh 'comfortabel'. Als Lulu gaat logeren, gooit Jan het roer om en organiseert hij een romantisch avondje uit.

Favoriete kleding

Na het krijgen van een kind bestaat de favoriete kleding van de moeder vooral uit dingen die te bestempelen zijn als ‘gemakkelijk’. Liefst in de kleurtinten lichtgrijs en lichtgrijs. Begrijp me niet verkeerd; als ik een kind had moeten baren, had ik nooit meer iets anders gedragen dan kleding die voelt alsof ik een dekbed aan heb. Daar komt nog eens bij dat ik me als een kameleon heb aangepast aan deze kledingstijl en zo komt het dat het in huize Versteegh comfortabel vertoeven is tegenwoordig. Maar afgelopen week ging het roer om. Ik sprong op vrijdagmiddag in de auto richting oma. Dochter op de achterbank en een berg spullen mee: wiegje, luiertas, flessenwarmerapparaatding, schone kleding, etc. Dochter ging namelijk uit logeren en wij zouden het er weer eens ouderwets van nemen. En zo geschiedde.

Advertentie

Op date

Eenmaal thuis hees ik mezelf in een pak, inclusief das, en trok de vrouw een prachtig jurkje aan. Het was haar niet aan te zien dat er nog niet zo lang geleden een volledig mens in haar zat. We namen een taxi en gingen naar een restaurant waar je alleen het aantal gangen hoeft te bepalen en of je daarbij zelf de wijn uitkiest of dat iemand dat voor je doet. We kletsten honderduit, niet over de baby, en lachten alsof we nog altijd elke nacht sliepen. Het voelde weer even ‘zoals vroeger’. Toen we nog geen gesprekken voerden over de uren van de oppas of wie van ons nog even nieuwe luiers ging halen. Toen we de deur uit konden lopen zonder plannen wat te gaan doen of wanneer we weer huiswaarts zouden keren. Niet dat het leven toen leuker was, maar eenvoudiger was het natuurlijk wel.

Dansen of de kroeg?

We gingen richting de laatste gang en moesten plannen maken voor de rest van de avond. Gingen we nog even naar onze oude stamkroeg in Oost? Of wilden we toch de stoute dansschoenen aantrekken en gingen we onze heupen eens aan het werk zetten op de dansvloer? Er waren zo veel keuzes nu we voor het eerst weer de mogelijkheid hadden. De vrouw en ik keken elkaar diep in de ogen en wisten toen allebei wat het juiste plan was. We verlieten het restaurant en sprongen in een taxi. Op naar de rest van de avond! Op naar… huis.

Tenue de comfortable

Bij aankomst thuis ploften de vrouw en ik op de bank. We gooiden de haard aan en genoten onder het genot van een romantische komedie enorm van de vrijheid die een kinderloos huis ons bood, zalig. We wisselden nog wel even snel van avond-kledij naar een nieuwe outfit, ook weer totaal op elkaar afgestemd. Dresscode? Tenue de comfortable, lichtgrijs.

Jan Versteegh

Jan Versteegh (33) is presentator bij SBS6. Hij is getrouwd met Dieuwertje en vader van dochters Lulu Keesje en Bella Didy. Om zich voor te bereiden op de komst van zijn dochter maakte hij het programma 'Jan wordt vader'. In het blad Ouders van Nu en op de site schrijft hij over het vaderschap.