Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Lammetjes kijken

10x Lammetjes kijken

De eerste lammetjes zijn voor mij het vroege begin van de lente! Wat word ik blij als ik ze door de wei zie dartelen! Daarom een lijstje met bijzondere schaapskooien waar je je ogen uit kijkt naar die lieve wollebolletjes:

Advertentie
 1. Schaapskooi Stroothuizen

  Stroothuizen
  Bij Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp kun je van woensdag tot en met zondag terecht om de lammetjes te bewonderen.

 2. Boerderij ’t Geertje

  boerderij 't Geertje
  Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude opent elke dag haar deuren. Bewonder de lammetjes, de kleine geitjes, de koeien en de varkens.

 3. Schaapskooi Blaricum

  Schaapskooi Blaricum
  Bij de Schaapskooi in Blaricum verwachten ze vanaf 4 maart de eerste lammetjes. Spannend! De schaapskooi ligt prachtig aan de hei, op steenworp afstand van restaurant De Tafelberg. Een heerlijke plek om wat te drinken en te eten met uitzicht over de hei. Daarna een rondje door de prachtige dorpjes Blaricum of Laren en je dagje uit is compleet.

 4. Schaapskooi Bergen

  Schaapskooi Bergen
  Elke zondagmiddag kun je bij de Schaapskooi in Bergen lammetjes kijken. In de voorjaarsvakantie zijn ze een paar extra dagen geopend. Even goed de agenda checken voor je gaat.

  Advertentie
 5. Schaapskooi Ermelo

  Schaapskooi Ermelo
  De schaapskooi in Ermelo is een paar dagen per week geopend. Op 19 maart hebben ze al hun speciale lammetjesdag, vol met extra kinderactiviteiten.

 6. Bomenwandeling Heidestein

  Heidestein
  In de bossen bij Zeist ligt Schaapskooi Heidestein. Hiervandaan kun je allerlei leuke kinderwandelingen maken. Bijvoorbeeld de bomenwandeling. Elke zondag kun je er kijken hoe de schapen (en lammetjes!) worden gevoerd.

 7. Kraamkamer Loenen

  Loenermark
  Ook bij de schaapskooi in Loenen (Apeldoorn) zijn de eerste lammetjes geboren! Op 13 maart organiseren ze al hun lammetjesdag. Tot die tijd kun je de lammetjes elke dag bij de schaapskooi komen bewonderen: vanuit het bezoekerscentrum kun je de kraamkamer inkijken.

 8. Schapenboerderij Texel

  Schapenboerderij Texel
  Vanaf 5 maart is de bekende schapenboerderij op Texel weer open. Ze organiseren er elke dag leuke activiteiten. Misschien heb je geluk en zie je een lammetje geboren worden!

  Advertentie
 9. Boerderij Ravenstein

  Boerderij Ravenstein
  Tot en met 26 maart kun je bij (biologische) Boerderij Ravenstein in Baarn (op het prachtige landgoed van Kasteel Groeneveld) de jonge dieren in de stal komen bewonderen. Ik haal er altijd gelijk wat lekkere dingen in de biologische winkel. Leuk om te combineren met Het Kabouterpad, een leuke wandeling door het Baarnse Bos, met puntmuts en knapzak!

 10. Schaapskooi Ottoland

  Ottoland
  Schaapskooi Ottoland heeft deze in februari al heel veel lammetjes mogen verwelkomen. Elke dinsdag tot en met zondag kun je ze komen bewonderen. De schaapskooi is opgedeeld in een kraamkamer een kleuterkamer en een naschoolse opvang om de paar honderd lammetjes die ze verwachten goed op te vangen. Extra leuk: de lammetjesdag is hier al op 5 maart.

Tip: de periode waarin de lammetjes geboren worden verschilt een beetje per boerderij. Wil je er zeker van zijn dat je ze kunt zien? Check dan even de website of bel ze van te voren.