Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

test

Net geëmigreerd naar Dubai en plotseling zwanger

Zwanger zijn in Dubai is toch nét iets anders dan zwanger zijn in Nederland, zo ontdekt Claudia. De cultuur, het klimaat, de bevalling en alles wat daarbij komt kijken…

Emigreren

Mijn toenmalige partner en ik emigreerden in februari 2013 naar Dubai en we hadden net alles op orde. Na een paar weken in een hotel had ik een mooi huis voor ons gevonden. Niet veel later kwamen ook onze eigen spullen aan per boot en hadden zelfs mijn twee poezen de overtocht naar het Midden-Oosten doorstaan. We hadden gas, stroom, internet en zelfs een tuinman en schoonmaakster die elke week kwamen. Mijn partner was intussen begonnen met werken, de eerste familieleden hadden ons bezocht en we zaten vol in de ontdekkingsfase van onze nieuwe stek. Nu alles op orde was, ging ook ik op zoek naar werk.

Advertentie

Zwanger?

Hoewel ik was gestopt met de pil lag mijn focus zo bij alle nieuwe ontwikkelingen dat ik er niet echt bewust mee bezig was om zwanger te worden. Op een vrijdag bedacht ik me opeens dat ik eerder die week ongesteld had moeten worden. Op de een of andere manier wist ik direct op dat moment dat het deze keer anders zou gaan. Aan mijn lijf voelde ik dat ik deze keer niet ongesteld zou worden…

Eén of twee streepjes

Om mezelf en mijn partner niet gek te maken, sprak ik af dat ik zondag een test zou doen als ik dan nog niet ongesteld zou zijn. Eigenlijk was ik al zeker van mijn zaak, maar toch bleef het een spannend moment. Zaterdagavond gingen we naar de film en die nacht kon ik natuurlijk niet slapen. De volgende ochtend sloop ik om zeven uur ’s ochtends de badkamer in en deed ik een zwangerschapstest. Al vrij snel zag ik twee lichte streepjes verschijnen… Toen kwam de twijfel: zijn het er echt twee of telt het niet omdat er één streepje heel licht is? Zie ik wat ik wil zien of zijn het er echt twee?

Plan de campagne

Mijn partner was nogal verbaasd en na het ontbijt haalden we nog een zwangerschapstest om het zeker te weten. Dit keer een digitale, waarbij er binnen twee minuten een plusje zou verschijnen in het geval van een zwangerschap. Ik was de trap nog niet af of er kwam al een dikke vette plus in beeld. Wat nu? Het was natuurlijk Dubai en geen Nederland. Dit betekent dat je ongehuwd wettelijk geen kinderen samen mag krijgen… We moesten dus een plan de campagne maken.

Wordt vervolgd!

Claudia Sloot

Claudia Sloot is moeder van Otis en schrijft over haar leven met een temperamentvolle peuter, die vindt dat slapen en eten voor mietjes is. Ook runt ze haar blog Oh yeah baby, heeft een kledinglijn You and Mini én werkt in de online marketing.