Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Opgroeien tijdens corona: 13x grappige opmerkingen van mijn peuters en kleuter

Op een heel leven valt 1,5 jaar nog best mee, maar voor peuters en kleuters is dit een groot deel van hun leven. Niet zo gek dus dat zij de afgelopen tijd met mondkapjes, testen en andere coronamaatregelen zijn gaan beschouwen als normaal. Dit geldt ook voor Brenda's peutertweeling en haar kleuterende zoon, met soms grappige opmerkingen en opvallend gedrag tot gevolg.

Advertentie

We hebben met z’n allen een pittige tijd achter de rug. Iets met een virus dat wereldwijd voor ellende zorgde en maatregelen waar je vóór of tegen kon zijn. Mijn drietal (een zoon van vijf en een tweeling van drie jaar) is het natuurlijk ook niet ontgaan allemaal. Zo blijkt wel uit deze grappige opmerkingen en dingen ze hebben overgehouden aan de coronatijd.

 1. Zij (3) als ze mijn slaapmasker ziet liggen: ‘Mama, je mondkap ligt in bed.’
 2. Hij (3) wijzend naar mijn beha: ‘Mama, dat is gekke mondkap!’
 3. Hij (5): ‘Zijn die vleermuizen nou eindelijk eens allemaal dood?’
 4. Hij (5) wast voor het eerst in zijn leven fatsoenlijk z’n handen na het plassen. Zo zie je: elk nadeel heeft z’n voordeel.
 5. Al mijn kinderen niezen tegenwoordig volleerd en automatisch in hun ellebogen. Een blijvertje, wat mij betreft.
 6. Hij (5), een neus zonder snot ophalend: ‘Mama, ik moet écht weer een coronatest. Ik ben benieuwd welke coole auto’s ze nu hebben liggen als cadeautje!’
 7. Hij (3) huilend: ‘Ik wil OOK een coronatest!’
 8. Ik tegen haar (3), mijn fanatieke kakenklemmer bij het tandenpoetsen: ‘Hoe groot deed jij je mond open bij de coronatest? Wauw! Ik zie al jouw tanden, ik ga ze glimmend poetsen!’
 9. Hij (5): ‘De moeder van Dani heeft corona, nu zijn ze allemaal samen thuis. Hij hoeft zelfs niet naar school. Wanneer krijg jij corona?’
 10. Hij (5): ‘Waarom luistert corona niet naar Mark Rutte? Hij is toch de baas?’
 11. Zij (3) als ik met een wattenstaafje mijn oren schoonmaak: ‘Nee-hee, domme mama, die moet in je neu-heus!’
 12. Hij (5) na een kinderfeestje: ‘De binnenspeeltuinen zijn weer open! Dan is corona weg! Toch?’
Redactioneel – Offer – Foliumzuur

Foliumzuur

Hoge dosering actief foliumzuur
Vind je hier