Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sidder en beef: 10x de (stiekem grappigste) dreigementen van mijn kleuter

Is je kind een kleuter, dan lijkt het soms wel of er een nukkige puber door je huis stampt. Ineens. Ook Brenda's vijfjarige zoon Abel gooit er tegenwoordig af en toe dreigementen uit waar ze stiekem heel hard om moet gniffelen.

Advertentie

Als hij zijn zin niet krijgt, boos is omdat iets niet mag of woest omdat hij juist iets moet: mijn kleuter laat op zulke momenten duidelijk van zich horen. Dan zet hij zijn semi-nijdige blik op en slaat hij demonstratief en Oscar waardig zijn armen over elkaar. Een greep uit zijn creatieve dreigementenrepertoire, plus wat ik dan inwendig grijnzend denk.

 1. ‘Anders ga ik nooit meer met jou spelen, mama!’
  Kunnen we dat meteen even zwart op wit vastleggen? 
 2. ‘Mam, jij mag niet meer op mijn feestje komen als ik jarig ben!’
  Zoek je dan ook een andere organisator, schatje? 
 3. ‘Ik ga je boemen, hoor!’
  Boemen…?
 4. ‘Dan zeg ik tegen papa dat jij gemeen bent!’
  Dat weet hij allang.
 5. ‘Als je dat doet, ben je de stomste moeder OOIT.’
  Ik spreek je over tien minuten nog wel een keer. 
 6. ‘Oh nee, ik bedoel: van de héle wereld. Dus.’
  Oh. Okee. 
 7. ‘Dat mag je niet doen van de juf, jij krijgt geen sticker!’
  Ik huil in een hoekje.
 8. ‘Anders kom ik de hele avond uit mijn bed.’
  Goed, goed, nu heb je me…
 9. ‘Dan ga ik alleen nog maar hele vieze windjes laten, puh!’
  Je bent mijn zoon, ik vind (nog) niks smerig van jou.
 10. ‘Als dat niet mag, dan ga ik bij Leon wonen. En kom ik nooit meer terug.’
  Wedden om al je spaargeld?
Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen