Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Top 10: Wat ik als moeder irritant vind!

Laten we voorop stellen, ik heb de leukste kinderen van de wereld en vind het geweldig om moeder te zijn. Maar laten we ook eerlijk zijn; het moederschap is niet altijd leuk. Door de dag heen heb ik best wat ergernissen. En die worden door jou, als mede moeder, vast herkend. Vul ze vooral aan.

Advertentie

Mijn irritatie top 10:

Geschreven door

Linda Bosscher

1. Uitslapen? Nooit van gehoord!

Ik was al niet zo’n uitslaper maar nu komt er helemaal niks meer van. Vanaf de geboorte van de oudste (hij wordt 6) heb ik al slaapgebrek. Inmiddels ben ik eraan gewend. Maar nu ik tegen de 30 loop ga ik het echt wel merken… ik ben altijd moe! Dat komt ook doordat er ongeveer 6 nachten van de week een dochter naast mij ligt. Iets met samen slapen, heel verantwoord toch?

2. Mount Everest aan wasgoed.

Echt waar. Dan is mijn wasmand eindelijk leeg, ligt er de volgende dag weer een berg. En nog een dag doen met dezelfde kleding? Echt niet. Het is gewoon te smerig! Vlekken krijg ik er trouwens ook amper uit. Iemand nog tips?

3. Niks is meer van mij.

Mijn kinderen zijn gek op alles wat van mama is. Vooral mijn kantoor is een paradijs voor ze. Ben ik even 10 minuten boven om mijzelf aan te kleden, trekken ze alle plakband van mijn plakbandapparaat om vervolgens de helft van mijn inpakpapier te gebruiken om een pen in te pakken. Of ze kruipen stiekem achter mijn computer om op alle letters te rammen waardoor mijn net geschreven tekst compleet verpest is.

4. Rustig op de bank zitten is er niet meer bij.

Zit je net rustig op de bank, moet er eentje poepen en moet mama de billen afvegen. Poging 2 mislukt ook doordat de jongste haar luier vol poept en aan poging nummer 3 begin ik niet eens meer.

5. Je hebt van die dagen

Dat ze alleen maar ‘MAMAMAMAMAMAMAAAAAAAAAAAAAAAAA’ roepen. Zeer vermoeiend!

Advertentie

6. Het kleinste kamertje is ook niet meer veilig.

Zelfs met de deur op slot zit ik niet veilig op de wc. Ze jengelen net zolang totdat ik de deur van het slot haal. En dan komen ze gezellig met zijn drietjes bij mama IN de wc staan. Om mij heen. Het liefst kijken ze ook nog even in de wc wat mama gedaan heeft. Om vervolgens hun neus dicht te knijpen en ‘ieeeeelll’ te roepen. Ik dacht even rustig 5 minuten mijn mail te kunnen checken…

7. Waar is mijn concentratie?

Na mijn zwangerschappen is mijn concentratie compleet verpest. Gelukkig studeer ik niet meer. Met moeite kan ik ’s avonds mijn aandacht bij mijn werk houden. En een boek lezen lukt al helemaal niet meer. Een tijdschrift gaat nog net. Maar al zou het lukken, ik kom er toch niet aan toe.

8. Ik kan nooit meer iets alleen eten.

Er staat altijd wel een vogeltje met opengesperd bekje naast mij te happen. Dat wil dan gevoed worden met wat mama eet.

9. Praat ik Chinees of zo?

Iets met Oost-Indisch doof zijn. 100x moet ik alles herhalen en dan eindelijk valt het kwartje.

Advertentie

10. Dat er moeders zijn die altijd het tegendeel beweren.

Dus als ik zeg dat ik soms baal van het moederschap roept half moederend Nederland meteen: ‘Nou ja, dat je dat kunt zeggen. Moeder zijn is echt het mooiste wat er is. Je krijgt er zoveel voor terug…’. Juist ja.

 

Redactioneel – Offer – Peuterbedden

Peuterbedden

Tussenstap van ledikant naar groot bed
Bekijk ze hier