Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Top 5 nutteloze aankopen babyuitzet

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Er komt een geweldig leuke tijd aan. Waarschijnlijk ben je zo euforisch dat je niet kunt wachten om van alles voor je baby te kopen. Maar wees gewaarschuwd: lees deze blog, dat kan je heel wat nutteloze aankopen besparen.

Advertentie

De complete babyuitzet

Toen ik zwanger was van de eerste kocht ik ook het liefst alles wat los en vast zat op het gebied van baby’s en toebehoren. Ik wilde de complete babyuitzet. Maar toen de baby er eenmaal was, merkte ik dat er ook zoiets bestaat als té compleet. Daar zat ik dan met al mijn spullen die ik niet of nauwelijks gebruikte. Zonde van het geld.

Kopen, kopen, kopen

Er zijn heel veel checklists te vinden op internet voor het aanschaffen van je babyuitzet. Mijn advies aan bijna-mama’s: koop niet klakkeloos wat daarop staat. Een aantal dingen heb je echt niet nodig. Ik spreek uit ervaring als moeder van 3 en weet dus wat de meest nutteloze aankopen zijn qua babyuitzet.

Geschreven door

Linda Bosscher

Bij elke willekeurige babywinkel kun je zo’n checklist krijgen. En natuurlijk – wat een verrassing! – is alles wat erop staat daar te koop. Deze winkel zegt heel vroom alles uit jouw zwangerschap te willen halen, maar ze willen natuurlijk gewoon dat je de hele winkel leeg koopt. Ik herhaal: een aantal producten heb je écht niet nodig.

Top 5 nutteloze aankopen

Dit is de top 5 van meest nutteloze aankopen. Denk nog heel even na als je op het punt staat een van deze aankopen te doen. Misschien kun je het product lenen van iemand of heb je het eigenlijk helemaal niet nodig?

1. Badcape

Deze heb ik serieus nog nooit gebruikt. Uit het badje mijn baby in een cape wikkelen om mijn baby vervolgens af te gaan drogen? Te veel handelingen die het nodeloos ingewikkeld maken. Daarbij: zo’n badcape past 9 van de 10 keer niet en het mutsje glijdt af. Een grote XL hydrofielendoek is veel handiger. En die kun je ook nog voor 101 andere dingen gebruiken.

Advertentie

2. Een babyfoon

Uiteindelijk hebben we wel een babyfoon gekocht, maar niet toen onze baby net geboren was. In de praktijk bleek dat hij heel vaak beneden sliep en als ik hem naar zijn kamertje boven bracht, ging ik ook meteen slapen. Zijn wiegje stond bij ons op de kamer, dus die babyfoon hadden we helemaal niet nodig. Ik hoor ook vaak van ouders dat ze alleen maar gefocust zijn op de babyfoon en bij elk kuchje naar boven lopen. Je kunt je afvragen of je dat wilt.

3. Magnetronsterilisator

Het klinkt leuk, je flessen uitkoken in de magnetron. Maar ik vond het een gehannes van niks. Er paste ook maar twee flessen in en ze konden niet eens rechtop staan. Ik vond het zo’n gedoe! Al snel kookte ik alles in no time uit in de pan. Spenen, flessen en fopspenen. Net zo makkelijk.

4. Navelbandjes

In het ziekenhuis kregen mijn kinderen een navelbandje. Eenmaal thuis werd dat echt niet vervangen door de kraamzorg. Dat die bandjes nog steeds op de babyuitzetlijst staan snap ik niet!

5. Badinzet babybadje

Het ziet er leuk en makkelijk uit, zo’n badinzetje. Maar het is onhandig! Mijn kinderen zaten klem in dat ding en gleden steeds naar onderen. Ik moest ze alsnog vasthouden. En de praktijk leerde mij dat ik ze veel liever zelf vasthield. Mijn kinderen vonden dat ook veel fijner.

Advertentie

En niet te vergeten

Verder zou ik je adviseren om niet te veel verzorgingsproducten te kopen. Je doet er erg lang mee.

En een parasolletje boven de kinderwagen? Wie heeft dat ooit bedacht? Je hebt tegenwoordig ook speciale zonnedoeken mét een beschermingsfactor van UPF 50+ (comfort cover) die je op je kinderwagen bevestigd. Deze zijn aan de zijkanten open, zodat er geen verstikkingsgevaar dreigt en er komt echt geen straaltje zon doorheen. O ja, niet te vergeten: de draagzak. Kies een fijne draagdoek of draagzak.

Wat zijn jullie meest nutteloze babyaankopen?

Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen