Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Zomerkamp Toverknol

10x vakantie maar dan anders: zomerkampen voor kinderen

Bij mijn collega die in Amerika woont is het heel normaal: alle kinderen doen één of meer zomerkampen (met of zonder overnachtingen) in de vakantie. Omdat het praktisch is als je als ouders geen onbeperkt aantal vakantiedagen hebt, maar vooral omdat het zo leuk is voor de kinderen en ze vaak ook nog spelenderwijs iets leren!

Advertentie

Daarom dit keer een lijstje met originele en leuke zomerkampen die ook voor jongere kinderen geschikt zijn:

Geschreven door

Dies Kok

 1. Kids in het wild (Club Adventure jeugdvakanties)

  5+, met of zonder overnachting
  Kids in het Wild Club Adventure
  Echt een kamp voor kleine dierenliefhebbers: je gaat met dierenverzorgers op pad in het dierenpark, reist met een huifkar door het natuurgebied en helpt een dag op de boerderij. Natuurlijk is er genoeg tijd om samen te spelen, liedjes te zingen en te dansen tijdens de kinderdisco.

 2. Mad Science (Summer Camps Holland)

  8+, 4 dagen met overnachtingen
  Mad Science Summer Camps Holland
  De workshops en kinderfeestjes van Mad Science zijn overal een succes, dus het zomerkamp kon niet uitblijven… Deze zomer draait alles om raketten: stuwkracht, aandrijving en natuurlijk je eigen lancering. En tussendoor is er uiteraard ook tijd om te bowlen, zwemmen en film te kijken.

 3. Engels voor Bengels

  4+, dagkamp, verschillende lokaties in Nederland
  Engels voor Bengels
  De kinderen van maar liefst 3 van mijn Kidsproof-collega’s hebben bij Engels voor Bengels spelenderwijs Engels geleerd in de vakantie. Gegarandeerd plezier en ook nog eens handig voor op school of op vakantie!

 4. Op de boerderij (Simbo)

  5+, met of zonder overnachtingen
  Op de boerderij Simbo
  Dit zou een leuk kamp zijn voor mijn ‘scharrelkind’: koeien melken, spelen in de hooischuur, ezelrijden, koeknuffelen…. Heerlijk de hele dag georganiseerd rondstruinen op de boerderij!

  Advertentie
 5. Theater Zomerkamp Toverknol

  5+, zonder overnachtingen, ook per dag mogelijk
  Theater Zomerkamp Toverknol
  In de Toverknol-theaters in Haarlem, Amsterdam en Utrecht kun je een dagkamp doen waarin je allerlei leuke theateractiviteiten doet of kiezen voor een werkweek waarbij je de hele week samen werkt aan een voorstelling die je aan het einde van de week natuurlijk voor publiek speelt.

 6. Happy Swim

  4+, gezinsverblijf in de Heidehoeve
  Happy Swim Heidehoeve
  Dit vind ik toch een handige combi: vakantie & zwemles ineen! Omdat de kids tijdens de vakantie toch het liefst de hele dag in het zwembad hangen en omdat jij daar de rest van het jaar misschien niet zoveel zin in hebt ;-). Met als hoogtepunt het afzwemmen aan het einde van de week. Binnen één week dat zwemdiploma binnen, dus!

 7. ProCamp

  7+, met of zonder overnachtingen, door het hele land
  Voetbalkamp Procamp
  Heb jij ook een kind thuis dat het liefst de hele dag met een bal in de weer is? Hier leren ze, op hun eigen niveau, nog beter te worden. Lekker de hele dag buiten, samen aan het spelen en ook nog eens resultaat!

 8. Jeugdrecreatie AvontuuR

  10+, met overnachtingen
  Jeugdrecreatie Avontuur
  Dit kamp is zo cool: alles staat in het teken van Game en Adventure. Oftewel: overdag survivallen, vlotten bouwen en sporten, maar ook je eigen website bouwen, een animatie maken en GPS games doen. Geen schermpjesverbod tijdens deze vakantie dus, maar juist laten zien hoe leuk de combi is!

  Advertentie
 9. Sportkamp (SimonSPORT)

  8+, met of zonder overnachtingen
  Sportkamp SimonSport
  Eerst eventjes kiezen welke sport het wordt: tennis, voetbal, hockey of een combinatie. En dan heerlijk elke dag samen sporten! Je slaapt op locatie of gewoon thuis.

 10. Stichting De Ster

  8+, met overnachtingen
  Stichting de Ster
  De kampen van De Ster zijn er speciaal om tijdens de vakantie de kinderen een beetje extra zelfvertrouwen te geven en weerbaarder te maken. En dat natuurlijk tijdens een week vol met activiteiten en workshops.

PS: op Kidsproof.nl vind je nog veel meer leuke dag- en slaapkampen in jouw regio. Er zijn ook kookkampen, ponykampen, danskampen, zeilkampen, avontuurkampen, je kunt het zo gek niet bedenken!

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu