Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vrouwen zoeken vader

Toen Eline uit de kast kwam, dacht ze dat ze dus nooit moeder zou worden. Tot ze Lilian tegenkwam. Toen werd het verhaal: leuk vrouwenstel met kinderwens zoekt vader. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Advertentie

Lesbisch = kinderloos?

Eerst had ik in stilte gevoelens voor de toneeljuf, daarna droomde ik stiekem van een relatie met mijn reisgenote en later werd ik officieel verliefd op een meisje van mijn studie. Pas toen durfde ik voorzichtig het woord ‘lesbisch’ in de mond te nemen. En terwijl ik dat deed, sloot ik voor mijn gevoel meteen uit dat ik ooit kinderen zou krijgen.
Maar toen kreeg ik een relatie met Lilian. Na een maand daten vroeg ze of ik kinderen wilde. Zij had namelijk een sterke kinderwens. ‘Als jij ze absoluut niet wilt, ga ik liever niet nog meer van je houden,’ zei ze. Maar ik hield al te veel van haar. Ik hield van het gemak waarmee zij in het leven staat, van de oplossingen die ze overal voor verzint en van haar drive om dromen na te jagen. Hoewel ik toen nog geen ‘ja’ durfde te antwoorden op de vraag of ik moeder wilde worden, wist ik dat we ooit op een manier een gezin zouden vormen.

Vader gezocht

Om een kind te verwekken, heb je een moeder en een vader nodig. Van die eerste soort hebben wij er twee (handig, een reservebaarmoeder!). Van het andere soort hebben we er één nodig. We vinden het belangrijk dat ons toekomstige kind weet wie hem of haar heeft gevormd. Niet alleen voor hem, maar ook voor onszelf. Op die manier kunnen we onze kinderen beter kennen, begrijpen en begeleiden als we ook hun vader goed kennen. En dus gaan we op zoek. Niet naar een donor of een suikeroom, maar naar een vader.

Geschreven door

Eline Roozeboom

Geschikt of ongeschikt

Alle mannen die ik ken en alle mannen die ik voor het eerst ontmoet of over wie ik hoor, gaan door de ballotage: geschikt of ongeschikt als vader? Veruit de meesten vallen in de laatste categorie. Ze willen alleen maar zaad lozen of juist meteen bij ons intrekken. Ze zijn te oud of te onverantwoordelijk. Ze zijn te blond of te getint… Ik kom erachter dat ik onbewust op zoek ben naar een soort mannelijk evenbeeld van mezelf, in de hoop dat het nageslacht op mij zal lijken. Bovendien wil ik die man zó leuk vinden dat ik wil dat mijn kind erop lijkt. En dan moet ik het ook nog zien zitten dat hij de rest van mijn leven een belangrijke rol zal spelen. Lilian merkt dat ze hem ook nog aantrekkelijk wil vinden. ‘Anders voelt het zo tegennatuurlijk om zwanger van iemand te worden.’ Onze omgeving verklaart ons voor gek. ‘Ga toch naar de spermabank, iemand die aan jullie eisenpakket voldoet bestaat niet.’ Maar wij zijn vastbesloten om ons droomgezin te creëren: een regenboogfamilie met een betrokken vader die een actieve rol speelt in het leven van onze kinderen.

Kasper en Jeroen

En dan is daar Kasper. Een niet al te lange theaterdocent met donkere krullen die ook in Amsterdam woont. We ontmoeten hem via stichting Meer dan Gewenst en slaan aan het daten. We fantaseren over aangrenzende huizen, gedeelde Pakjesavonden en avontuurlijke kinderfeestjes. We leggen elkaar pedagogische dilemma’s voor en bezoeken de belangrijke plekken uit onze jeugd. We zijn vooral hard bezig de leukste versie van onszelf te zijn. Dat houden we niet vol als blijkt dat Jeroen, Kaspers vriend, aangeeft de kinderwens niet te delen. Huilend, verwijtend en onredelijk zitten we in de kroeg. Zien we die kant van elkaar ook eens…
Twee jaar na de ‘break-up’ ontmoeten we elkaar opnieuw. Jeroen hoeft nog steeds geen vader te worden, maar gunt dat Kasper wel en heeft er vertrouwen in dat hij zelf ook een band met het kind zal opbouwen. Na wat bezoekjes aan de jurist, kroeg en al onze ouders, gaan we ervoor: bevruchten maar!

Potjes en spuitjes

De kapper, de caissière, de visboer, mijn oudtante: iedereen wil weten hoe het in zijn werk gaat, dat zwanger worden. Als er weer eens direct of indirect naar wordt gevist, denk ik: ik vraag toch ook niet in welk standje jij zwanger bent geraakt? Ik zal het voor eens en voor altijd uitleggen:
man komt binnen in het huis van vrouwen. Man en vrouwen drinken nerveus thee. Man vertrekt naar studeerkamer. Radio hard aan om porno van man niet te horen. Vrouwen doen in slaapkamer poging romantisch te doen. Krijgen slappe lach. Man klopt op de deur, geeft potje aan vrouw 1. Deze stopt potje onder oksel (sperma moet warm blijven). Exit man. Vrouw 1 vult spuitje en brengt dit in bij vrouw 2. Vrouw 2 blijft nog tien minuten liggen met haar benen in de lucht. Man en vrouwen wachten twee weken zenuwachtig af.

Advertentie

Wordt vervolgd…

De nieuwe Ouders van Nu staat deze maand in het teken van regenbooggezinnen en ligt vanaf 9 augustus in de winkel.

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu