Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
gender reveal

Wat wordt het: een jongen of een meisje?

Tijdens de eerste zwangerschap viel het Claudia niet zo erg op, maar deze keer krijgt ze wel erg vaak dezelfde vraag toegespeeld. En daar wordt ze soms een beetje moe van.

Advertentie

Wat wordt het?

Wordt het een jongen of een meisje? Deze vraag krijg je als zwangere vrouw ontzettend vaak gesteld. Het is ook logisch, want mensen leven mee en tonen interesse. Mij viel het op dat de meeste mensen ervan uitgaan dat je wilt weten of je een jongen of een meisje krijgt. Er wordt weinig gevraagd of we dat überhaupt willen weten.

Niet onze keuze

Ik snap wel dat een zwangerschap heel spannend is en dat stellen het graag willen weten. Wat betreft kleding en de kinderkamer is het natuurlijk ook erg handig. Mentaal kun je jezelf misschien beter voorbereiden en bij de keuze aan een naam scheelt het ook denkwerk. Wellicht is de blijdschap zo groot, dat je alles aangrijpt om alles over dat kleine mensje in je buik te weten te komen. Toch is dat niet de keuze die wij hebben gemaakt.

Geschreven door

Claudia Sloot

Extra bijzonder

Er zijn echt al veel verbaasde reacties geweest. Mensen die zich niet kunnen voorstellen dat we niet willen weten wat het wordt. Natuurlijk willen we het weten, alleen pas bij de geboorte. Toen we net de positieve test in handen hadden, wilden wij het wel graag weten. Maar naar mate de tijd vorderde leek het ons leuker om het een verrassing te houden. Hier staan we nog steeds achter. De bevalling zal zo extra bijzonder zijn.

Ieder zijn ding

We vinden het niet belangrijk of het een jongen of een meisje is. Een gezonde baby, dat is het wonder waar het om draait. Otis weet zeker dat hij een zusje krijgt, dus we gaan afwachten of hij gelijk krijgt. Of dit nu een huishouden wordt met allemaal mannen of dat we het gelijk gaan verdelen, het is me om het even. Het lijkt me allebei fantastisch.

Lekker unisex

Ik geniet van deze zwangerschap en vind het juist leuk dat we worden uitgedaagd om creatief met zaken om te gaan. Wij zijn toch geen ‘roze-meisje, blauwe-jongens’-gezin dus bij de babykamer denken we nu bijvoorbeeld aan warm okergeel in combinatie met smaragdgroen. Te gekke kleuren én unisex. Ook voor de namen hebben we al mooie suggesties, dus wij komen overal wel uit en laten ons verrassen.

Advertentie

Wist jij of je een jongen of een meisje kreeg?

Ouders van Nu product – Negen maanden dagboek

Zwangerschapsdagboek - om de mooiste momenten vast te leggen

€15
Bestel nu