Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Maagd sterrenbeeld

9x waarom Maagd zo’n geweldig sterrenbeeld is

Is jouw kind een Maagd? Grote kans dat hij de meest voorbeeldige leerling van zijn klas is. Maagden zijn vriendelijk, rustig en behulpzaam. Daarom: een ode aan dit sterrenbeeld.

Advertentie

1. Niet praten maar doen

Praatjes vullen geen gaatjes. Maagden zijn typische doeners en hebben een flinke dosis zelfdiscipline. Ze zijn efficiënt en slim. Op school neemt een Maagd-kind het leren heel serieus.

2. Geboren winnaar

Lummelen doet een maagd niet graag, het moet wel ergens toe leiden. Maagden zijn geboren winnaars en als ze uitgedaagd worden, komt hun competitieve karakter meteen naar boven. Ze kunnen geen uitdaging weerstaan en pushen zichzelf tot het uiterste. Soms komen ze misschien bazig over, maar zo bereiken ze wel wat ze willen bereiken.

3. Perfectionistisch

Maagden zijn echte perfectionisten. Tegen rommel kunnen ze niet, dus grote kans dat hun boeken op kleur gesorteerd staan. Ze zijn heel streng voor zichzelf en leggen de lat hoog. Kritiek krijgen, is voor een Maagd moeilijk. Hij gaat piekeren en wordt dan onzeker.

Lees ook: 8 x zo help je je perfectionistische kind

4. Beide benen op de grond

Maagden zijn realistisch en staan met beide benen op de grond. Een Maagd laat zich niet snel gek maken. Hij is geen dromer, maar altijd bezig met feiten en de realiteit. Dit maakt hem scherpzinnig en praktisch.

Advertentie

5. Bescheiden

Het sterrenbeeld Maagd is een van de meeste nederige en bescheiden tekens van de dierenriem. Ze kunnen complimenten vaak maar moeilijk ontvangen. Ze staan niet graag in de spotlights, maar doen gewoon hun ding zonder dat iemand op ze let.

Lees ook: Hoe geef je je kind de juiste complimenten?

6. Superslim

Maagden behoren tot de slimste mensen ter wereld. Ze zijn onderzoekend, systematisch en kunnen goed logisch redeneren. Ze zien dingen die anderen missen, omdat ze een scherp oog voor details hebben. Ze zijn niet roekeloos, maar gebruiken hun gezonde verstand. Ze nemen zelden domme beslissingen.

Lees ook: Is mijn kind hoogbegaafd?

7. Uitbundige kant

Maagden zijn wat gereserveerd en kalm, maar ze hebben ook een uitbundige kant. Als een Maagd zich eenmaal bij je op z’n gemak voelt, laat hij die uitbundige kant graag zien.

8. 100% betrouwbaar

Maagden zijn verlegen en hierdoor lijken ze afstandelijk. Een maagd is van nature heel voorzichtig en kijkt eerst de kat uit de boom. Heb je eenmaal zijn vertrouwen gewonnen, dan heb je een buddy voor het leven. Maagden zijn heel gevoelig, lief en betrouwbaar. Je kunt er zeker van zijn dat je geheim veilig is bij een Maagd.

Lees ook: Verlegen kind? Niets meer aan doen!

9. Behulpzaam en menslievend

Maagden zijn enorm behulpzaam en helpen je graag bij klusjes in huis. Samen opruimen of schoonmaken vinden ze hartstikke leuk. Bof jij even! Verder hebben Maagden over het algemeen een zwak voor dieren en vinden ze het leuk om tijd door te brengen met ouderen van wie ze kunnen leren.

Lees hier meer: over de eigenschappen van een Maagd-kind.

Nog meer fantastische sterrenbeelden:

 

Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu