Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Minder slaap door smartphone en tablet

Kinderen die voor het slapen gaan nog druk in de weer zijn met smartphones of tablets, raken op langere termijn oververmoeid. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van California, Berkley.

Advertentie

Dat kinderen die een televisie op hun slaapkamer hebben minder goed slapen, was al langer bekend. Maar nu blijkt dat dit ook geldt voor kinderen die kleinere apparaten op hun kamer hebben, zoals een smartphone of tablet.

Kleine apparaten

Voor het onderzoek werden 2.048 kinderen tussen de 10 en 13 jaar onderzocht. Kinderen die in de buurt van een smartphone of tablet sliepen, bleken gemiddeld 21 minuten minder te slapen dan leeftijdgenootjes zonder al die elektra op hun kamer. Ook gaven deze kinderen aan dat ze vaak moe zijn.

Fel licht en geluiden

Felle lichten, geluiden en meldingen zorgen er onder andere voor dat kinderen met apparaten op hun kamer minder slaap krijgen. Volgens Dr. Heidi Connoly van de universiteit van Rochester is het dan ook verstandig om tv ’s en andere elektra uit de kamer van je kinderen te weren.

In bed = slapen

‘Je wilt dat de hersenen het in bed liggen associëren met slapen. Kinderen moeten dan ook geen andere dingen in bed doen, behalve slapen.’

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Reuters – Foto:

 

Lees ook:

Hoeveel schermtijd is oké?

Beeldscherm-regels: wel of niet?

Smartphone én tablet kidsproof maken

Advertentie

 

Redactioneel – Offer – Prenataal onderzoek

BellySisters

Je zwangerschap vereeuwigd in een 3D-beeldje

Bekijk de mogelijkheden