Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kindertheater

Naar kindertheater met je peuter of kleuter

Het aanbod van theatervoorstellingen speciaal voor kinderen is groot. Kinderen vinden het dan ook een feest om naar een voorstelling te gaan in het theater.

Advertentie

Fantasie en beleving

Misschien is een theaterbezoek niet het eerste waar je aan denkt als je iets leuks wilt doen met je peuter of kleuter. Toch doe je je kind er zeker een plezier mee. Als je een voorstelling kiest die geschikt is voor de leeftijd van je kind, zal deze inspelen op de fantasie en beleving van je peuter of kleuter in deze leeftijdsfase en is de verhaallijn op het juiste niveau.

Ook zijn veel voorstellingen interactief waardoor de aandacht van je kind bij de voorstelling zal blijven. Zo mag er vaak meegezongen worden of worden aan de kinderen in de zaal dingen gevraagd waardoor zij onderdeel worden van het verhaal. De manier van spelen, de zang en beweging en veel humor zorgen er verder voor dat je kind de hele voorstelling geboeid zal blijven kijken.

Kindertheater is leerzaam

Naar het theater gaan is niet alleen heel leuk voor je kind, maar ook nog leerzaam. Veel voorstellingen bevatten ook educatieve elementen. Zo kan het bij een peutervoorstelling over kleuren of tellen gaan en bij een stuk voor kleuters over de omgang van kinderen onderling of naar school gaan.

Je kind kan op een luchtige manier dus ook nog eens een heleboel leren van theater. En misschien lijkt het je kind na de voorstelling zelf wel leuk om op toneelles te gaan.

Advertentie

Praktische tips:

  • Plan een theaterbezoek op tijd. Veel voorstellingen zijn al lang van tevoren uitverkocht. Wees er dus op tijd bij.
  • Bij iedere voorstelling geldt een minimumleeftijd. Let hierop als je een keuze maakt. Een theatervoorstelling waar je kind te jong voor is, is vaak echt te eng of moeilijk voor je kind.
  • Andersom is het geen probleem. Vaak vinden kinderen theater dat eigenlijk bedoeld is voor kleinere kinderen nog heel erg leuk.
  • Laat je kind voordat het begint nog even naar het toilet gaan, zodat dit tijdens de voorstelling niet nodig is.
  • Hou je kind tijdens de voorstelling in de gaten, zodat je op tijd in kan grijpen als je kind het te eng vindt of te emotioneel wordt.
  • Zorg dat je kind het toneel goed kan zien. Pak van tevoren een stoelverhoger als deze beschikbaar is. Zorg ook dat hij niet tegen het achterhoofd van een volwassenen voor hem zit te kijken, maar ruil eventueel van plaats.
Redactioneel – Offer – Vakantie

Vakantie Center Parcs

Heerlijke vakantie met kinderen
Boek nu