Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x zo organiseer je een Sip 'n See (hét ideale kraamfeest)

Ben je net bevallen en zie je op tegen al die losse kraambezoekjes of een uitgebreid kraamfeest? Dan is een Sip 'n See misschien wel wat voor jou. In Amerika is het al een ware trend en ook in Nederland gaan steeds meer ouders voor dit ideale kraamfeestje.

Advertentie

Een Sip ’n See is een kraamfeest waarbij je vrienden en familie voor uitnodigt om je pasgeboren baby te komen bekijken (‘See’), onder het genot van een klein hapje en drankje (‘Sip’). Het verschil met een kraamfeest zoals dat vaak wordt gegeven is dat het korter duurt en een stuk relaxter is. Lees: je hoeft er minder voor te regelen en je kunt zelf optimaal genieten. Dus geen catering nodig, geen overdreven decoraties of gekke spelletjes: op dit feestje staat de baby echt centraal.

Waarom het ideaal is

Het idee van een Sip ’n See is dat mensen binnen een bepaald tijdsbestek welkom zijn om de kleine te bewonderen. Een soort open huis voor de baby, zeg maar. Zoals de naam al zegt, zorg je voor een hapje en drankje, maar het is geen urenlang durende borrel. Vaak wordt een Sip ’n See dan ook ’s ochtends gepland.  Zo kun je iedereen jullie nieuwe trots laten zien, en je ben je in één klap klaar. Dat in plaats van weken (en weken) een huis vol bezoek en steeds weer opnieuw vertellen hoe je de eerste bevalling en eerste weken met je baby hebt doorstaan of een hoop geregel en gedoe.

Tips voor het organiseren van een Sip ’n See

Lijkt een Sip ’n See je wel wat? Hier een aantal handige tips voor als je er een wilt geven.

 1. Begin- en eindtijd

  Nodig je mensen uit om de kleine te komen bewonderen tijdens een Sip ’n See? Geef vooral duidelijk aan van hoe laat tot hoe laat ze welkom zijn en dat ze binnen de aangegeven tijd mogen binnenlopen wanneer ze willen. En maak potentiële plakkers voorzichtig duidelijk dat de aangegeven eindtijd ook écht het einde van het feestje betekent.

  Advertentie
 2. Short & sweet

  Een Sip ’n See hoeft vooral niet lang te duren. Anderhalf tot twee uur is lang genoeg. Zo houdt je het leuk voor je baby én voor jezelf.

 3. Locatie

  Je kunt het natuurlijk gewoon thuis doen om de kosten te drukken, maar dat betekent dan wel dat je je huis moet opruimen en er een kans bestaat dat er gasten blijven hangen. Ondanks de duidelijke eindtijd op de uitnodiging. Kortom, een Sip ’n See buiten de deur houden heeft zo z’n voordelen.

 4. Cadeaus

  Je kunt – net als bij een babyshower – een cadeaulijst maken zodat je dingen krijgt waar je echt blij van wordt. Heeft je kind al alles wat hij nodig heeft, vraag dan gerust om een envelopje. Zo spek je vast de spaarrekening voor later. Ook een prachtig gebaar: laat de genodigden geld overmaken uit naam van jouw kind naar een goed doel.

 1. Thema kiezen

  Een Sip ’n See moet vooral relaxed zijn. Maar kan je je echt niet inhouden, kies dan gerust alsnog een thema en ga los met slingers, ballonnen en andere leuke decoratie.

 2. American Party

  Het idee van een Sip ’n See komt uit Amerika dus waarom er geen American Party van maken? Ideaal, want dan hoef je niet met boodschappen te slepen. Je hebt het tenslotte al druk genoeg. Vraag alle gasten wat lekkers mee te nemen om te eten en drinken en laat ze dit bij binnenkomst op een tafel zetten. Easy does it!

 3. Mocktails, geen cocktails

  Nog een tip in de categorie: catering. Geen zin in een iets te jolige oom of een feestje waarbij iedereen vergeet waarom ze ook alweer zijn gekomen? Organiseer het ’s ochtends of zorg dat er geen alcohol wordt gedronken, maar zorg voor lekkere mocktails. In het geval van een American Party wel even vermelden natuurlijk.

 4. Regel een fotograaf

  Hoe vaak is het je niet overkomen dat je na afloop van een feestje beseft dat er bijna geen foto’s zijn gemaakt? Zeker tijdens het kraamfeest voor je baby is het zonde als dit gebeurt. Regel dus vooral een fotograaf of vraag een familielid om zoveel mogelijk foto’s te maken.

Bron: Pure Wow Beeld: Shutterstock

Inspiratie voor kraamcadeaus