Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

15 tips om je seksleven leuk te houden als je voor een baby gaat

Als je denkt dat proberen zwanger te raken leuk en romantisch is en zorgt voor spetterende seks… dan kun je nog weleens bedrogen uitkomen. Vooral als je iedere maand weer een negatieve test in je handen hebt, kan seks van fijn en ontspannend in ‘een moetje’ veranderen. Herkenbaar? Zo wordt 'baby’s maken' weer leuk!

Advertentie
 1. Maak er een date van

  Je hoeft natuurlijk niet iedere keer dat je van bil gaat er een hele date omheen te bouwen – vermoeiend! –, maar je kunt er af en toe natuurlijk wel iets gezelligs van maken met z’n tweeën. Ga een avondje uit, kijk een film en sluit de avond af in bed (of ergens anders natuurlijk).

 2. Draag iets speciaals

  Je kunt een gewone avond tijdens je ovulatieweek eenvoudig een beetje opspicen door mooie lingerie te dragen. Het ligt misschien buiten je comfortzone om je lover op te wachten in een sexy, rood setje, maar reken er maar op dat je direct z’n aandacht getrokken hebt.

 3. Ga uit die slaapkamer

  Als jullie het altijd in bed doen met de lichten uit, dan is het heel eenvoudig om de boel wat spannender te maken. Ga eens voor een andere kamer in huis en leef je daar uit. (Straks als de baby er is, wordt je seksleven waarschijnlijk een stuk minder spannend dus geniet ervan!)

 4. Maak een bucketlist

  Tijdens het ‘baby-maak-avontuur’ zal je waarschijnlijk veel vaker seks zult hebben dan anders. Dus als je dingen wil uitproberen, doe het nu! Maak samen een lijst van verschillende standjes of fantasieën en streep ze één voor één af.

  Advertentie

  Tip! Laat deze dobbelstenen de kamer en het standje bepalen.

 5. Samen iets opwindends kijken

  En nee, het hoeft geen porno te zijn. Een romantische of ondeugende film (denk: 50 shades of Grey) met stomende seksscènes kan veel doen om jullie allebei in the mood te krijgen. Grote kans dat je het einde van de film niet eens haalt.

  Goed om alvast te weten: Seks tijdens zwangerschap; hoe zit dat?

 6. Pillow talk

  Wees niet bang om te praten over wat je lekker vindt, wat je niet leuk vindt, wat je zou willen proberen en sta open voor de fantasieën van je partner. Hoe meer jullie naar elkaars wensen luisteren, hoe meer plezier jullie beiden zullen hebben gedurende deze tijd en daarna.

  Advertentie
 7. Stuur sexy appjes

  Zijn de sexy en ondeugende appjes die je ooit naar je partner stuurde in die begindagen een vage herinnering? Pak de draad weer op! Zo komen jullie alvast in de stemming voor als jullie elkaar weer zien aan het eind van de dag.

  Handig! Snel zwanger worden, de beste tips

 8. Doe het 24/7

  Als jullie alleen nog seks hebben op de dagen waarop je zwanger kunt worden, dan is de lol er snel af. Stap daarom gewoon de hele maand door zo af en toe op de sekstrein, zonder na te denken over je ovulatieschema. Zo wordt seks geen ‘ding’ en kunnen jullie er van blijven genieten. Wat de kans op een zwangerschap alleen maar vergroot.

 9. Of niet

  Hebben jullie heel vaak seks, dan kan het juist beter zijn om het wat minder vaak te doen. Zo wordt het verlangen groter en scheuren jullie de kleren van elkaars lijf als het weer ‘mag’.

 10. Get a room!

  Als je in een sekssleur zit, kan het goed zijn om van omgeving te veranderen, al is het maar voor één nacht. Boek een hotelkamer voor een romantische avond, desnoods gewoon in jullie woonplaats. En vergeet ’s ochtends niet te genieten van ontbijt op bed!

  Ook interessant: Een seksleven als ouders, hoe dan?

 11. Net als in de film

  Als je een beetje extra liefde erin wil gooien, is er geen betere manier dan terug te gaan naar de basis: rozenblaadjes, kaarsen, aardbeien met slagroom, lieve briefjes en misschien zelfs een chic diner – de liefde van de man gaat tenslotte door de maag. Het hoeft niet groots te zijn. De nacht beginnen met iets waardoor het anders voelt dan de zoveelste nacht thuis, kan het verschil al maken.

 12. Verander de tijd van de dag

  Hoe langer je in een relatie zit, hoe meer je in patronen vervalt. Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het af en toe doorbreken van die patronen je seksleven kan opfleuren. Als je normaal ’s avonds seks hebt, doe het eens ’s ochtends of ga voor een vluggertje in de middag als jullie overdag allebei thuis zijn.

  Lees ook: Hoe vaak moet je vrijen om zwanger te worden?

 13. Eén woord: massages

  Of je het nou thuis aan elkaar geeft of een duomassage boekt bij een professional, het kan jullie allebei helpen ontspannen. Bovendien kan het een leuke (en niet te vergeten, romantische) ervaring zijn om te delen.

Ook interessant: Save the date, dinsdag wipdag

Bron: Café Mom – beeld: Getty Images