Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 grappige weetjes over april-kinderen

Natuurlijk, je hebt het niet voor het uitkiezen wanneer je wordt geboren en een baby krijgen is altijd geweldig. Maar ben je geboren in april, dan ben je een echt lentekind en krijg je wel heel veel mooie eigenschappen toegedicht. Alvast gefeliciteerd!

1. Sterrenstof

Geboren in april, dan ben je een koppige, energieke Ram of (vanaf 21 april) een vriendelijk en knuffelig Stieren-kind. Wat het ook is, beide tekens staan garant voor heel wat mooie eigenschappen. De mindere kant van deze sterrenbeelden: als ze niet willen slapen, dan doen ze het ook niet. Naar bed brengen kan dus een behoorlijke struggle zijn. Benieuwd hier wat de slaapgewoontes van alle sterrenbeelden zijn.

Advertentie

2. Lentekind

Huppelende lammetjes, de zon die meer gaat schijnen en bomen en planten die weer bloeien en groeien: wat is de lente toch een geweldig seizoen. En laat de lente nou volop aanwezig zijn in april. De kans is dan ook groot dat jij je verjaardag viert met heerlijk lenteweer en een picknick in het lentezonnetje.

Lees ook: 18 lieve meisjesnamen geïnspireerd op de lente

3. Minder last van allergieën

Hoewel de lente absoluut geen pretje is voor mensen met een allergie, blijkt het wel hét perfecte seizoen te zijn om geboren te worden. Kinderen die in de herfst zijn geboren hebben namelijk veel meer kans op allergieën, hooikoorts, astma en eczeem dan kinderen die in de lente zijn geboren.

4. Popie jopie

Is je kind nu al vaak het middelpunt van de belangstelling? Wacht maar tot hij of zij ouder is. Kinderen die in april zijn geboren zijn sterke persoonlijkheden en vaak heel populair. Je krijgt dus nog heel wat vriendjes en vriendinnetjes van je kind over de vloer. En maak je borst maar nat voor de puberteit, want april-geborenen zijn behoorlijke feestbeesten!

Meer lezen: Populariteit bij kinderen, waar zit ‘m dat nou in?

5. Een CEO in de dop

Op carrièregebied heeft jouw april-kind later niks te klagen. Want wat blijkt? Kinderen die in maart of april zijn geboren hebben een grotere kans om later CEO te worden dan kinderen die in juni of juli zijn geboren. Een veelbelovende gedachte, toch?!

6. In goed gezelschap

Briljante mensen zagen het levenslicht in april! Om er een paar te noemen: Maya Angelou, Leonardo Da Vinci, William Shakespeare, maar ook muzikale genieën als Marvin Gaye en Barbra Streisand.

7. Lange Lijs

Grappig weetje: mensen die in de lente geboren worden zijn volgens antropoloog Gerhard Weber van de Universiteit van Wenen over het algemeen genomen langer dan gemiddeld. Het verschil is minimaal (slechts een halve centimeter), maar het is statistisch gezien wél van belang. De oorzaak zit hem waarschijnlijk in het verschil in daglicht dat een zwangere vrouw krijgt.

Hoe lang wordt je kind? Reken het hier uit.

8. Babynamen

Ben je uitgerekend in april? Genoeg inspiratie voor de perfecte naam voor je zoon of dochter. Er zijn namelijk genoeg leuke babynamen die je in de lentesferen brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van April, Avril, Blossom of het mooie Lente? Of laat je inspireren door dit lijstje babynamen geïnspireerd op de natuur.

Beeld: Shutterstock