Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
April kinderen spelen buiten
door

7 grappige weetjes over april-kinderen

Natuurlijk, je hebt het niet voor het uitkiezen wanneer je wordt geboren en een baby krijgen is altijd geweldig. Maar ben je geboren in april, dan ben je een echt lentekind en krijg je veel mooie eigenschappen toegedicht. Alvast gefeliciteerd!

Advertentie

1. Sterrenstof

Geboren in april, dan ben je een koppige, energieke Ram of, vanaf 21 april, een vriendelijk en knuffelig Stieren-kind. Wat het ook is, beide tekens staan garant voor heel wat mooie eigenschappen. De mindere kant van deze sterrenbeelden: als ze niet willen slapen, dan doen ze het ook niet. Naar bed brengen kan dus een behoorlijke struggle zijn. Benieuwd wat de slaapgewoontes van alle sterrenbeelden zijn?

Tip: Laat een sterrenstelselposter maken met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind

2. Lentekind

Huppelende lammetjes, de zon die meer gaat schijnen en bomen en planten die weer bloeien en groeien: wat is de lente toch een geweldig seizoen. En laat de lente nou volop aanwezig zijn in april. De kans is dan ook groot dat jij je verjaardag viert met heerlijk lenteweer en een picknick in het lentezonnetje.

Lees ook: 18 lieve meisjesnamen geïnspireerd op de lente

3. Minder last van allergieën

Hoewel de lente absoluut geen pretje is voor mensen met een allergie, blijkt het wel hét perfecte seizoen te zijn om geboren te worden. Kinderen die in de herfst zijn geboren hebben namelijk veel meer kans op allergieën, hooikoorts, astma en eczeem dan kinderen die in de lente zijn geboren.

Advertentie

4. Nachtbrakertjes

Deze studie toont aan dat mensen die in de lente en zomer worden geboren later naar bed gaan dan mensen die het levenslicht zien in de herfst of de winter. Dat betekent dat je met een aprilkind meer kans hebt op een nachtbraker.

 

5. In goed gezelschap

Briljante mensen zagen het levenslicht in april! Om er een paar te noemen: Maya Angelou, Leonardo da Vinci, William Shakespeare, maar ook muzikale genieën als Marvin Gaye en Barbra Streisand.

6. Lange Lijs

Grappig weetje: mensen die in de lente geboren worden zijn volgens antropoloog Gerhard Weber van de Universiteit van Wenen langer dan gemiddeld. Het verschil is minimaal (slechts een halve centimeter), maar het is statistisch gezien wél van belang. De oorzaak zit hem waarschijnlijk in het verschil in daglicht dat een zwangere vrouw krijgt.

Hoe lang wordt je kind? Reken het hier uit.

7. Babynamen

Ben je uitgerekend in april? Genoeg inspiratie voor de perfecte naam voor je zoon of dochter. Er zijn namelijk genoeg leuke babynamen die je in de voorjaarssferen brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van April, Avril of het mooie Lente? Of laat je inspireren door dit lijstje babynamen geïnspireerd op de natuur.

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu