Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9x handige hacks met zinkzalf die élke ouder moet weten

Eigenlijk zou iedereen zinkzalf in huis moeten hebben. Want dit wondermiddel is niet alleen ideaal bij rode billetjes, maar helpt ook bij allerlei kinder- én grote mensenkwaaltjes. Lees en leer.

Advertentie
 1. Een schraal gezichtje

  Als je baby een gevoelige huid heeft, kan koud, droog winterweer schrale lippen en wangen veroorzaken. Dit kan een pijnlijke huid en zelfs krentenbaard tot gevolg hebben. Smeer het gezichtje van je kind daarom in de winter ’s avonds voor het slapengaan in met een dun laagje luierzalf. Je zult zien dat zijn huid in de ochtend minder schraal is.

 2. Ellenboog- en voetenverzachter

  Als je een dikke laag crème op je ruwe ellebogen of hielen wrijft en het een nachtje laat intrekken, word je wakker met een zachtere huid. Doei luxe en dure schoonheidsbehandelingen, lang leven zinkzalf!

  Lees ook: Zinkzalf, waar helpt het tegen?

 3. Jeuk bij uitslag

  Zinkzalf kan wonderen doen voor het (tijdelijk) verlichten van de jeuk bij aandoeningen als eczeem, psoriasis, een droge huid en andere soorten huiduitslag waarbij je constant wilt krabben.

  Tip: Hier vind je de beste soorten zinkzalf voor je baby – en voor jou

  Advertentie
 4. Verbrande huid

  De zon is fijn, maar een verbrande huid ligt natuurlijk op de loer als je niet goed uitkijkt. Is het leed al geschied? Een dun laagje zinkzalf kalmeert niet alleen de verbrande huid, maar het kan ook helpen om de huid sneller te genezen van de zonschade. Maar let op, niet gebruiken op (brand)blaren.

  Ook leuk: 16 handige hacks die elke moeder van een baby moet weten

 5. Zweethanden

  Als je iets spannends moet doen, zoals een presentatie geven of op sollicitatiegesprek gaan, wrijf dan wat zinkzalf op je handpalmen. Hiermee voorkom je dat klamme, zweterige gevoel. Handig!

 6. Schurende dijen

  In de zomer is het supervervelend als je dijen constant langs elkaar schuren als je een rok draagt. De oplossing? Breng een dun laagje zinkzalf aan op de binnenkant van je bovenbenen.

  Advertentie

  Tip: Hier vind je de beste soorten zinkzalf voor je baby – en voor jou

 7. Bescherming bij kleine wondjes en sneetjes

  Als je onderweg bent en je kind loopt een geschaafde knie of een snee op, gebruik dan luierzalf om de kapotte huid tegen vuil te beschermen en sneller te laten genezen. Bonus: zinkzalf zorgt er ook voor dat er geen bacteriën in een wondje kunnen komen in het water. De crème zorgt voor een waterdichte barrière op de huid, zodat je kind gewoon lekker kan zwemmen.

 8. Mooie huid

  Dag schoonheidsspecialiste, hallo zinkzalf! Breng een dun laagje aan op de T-zone (vermijd gevoelige plekken zoals je ogen en wangen vanwege de uitdrogende werking van de zalf). Als je de zalf na tien minuten met een hydraterende lotion of olie verwijdert, zul je zien dat je poriën stukken kleiner zijn en je huid mooi egaal is.

  Lees ook: 11 goede redenen om kokosolie in huis te hebben als moeder

 9. Aambeien

  Veel vrouwen krijgen last van aambeien tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Een behoorlijk vervelend kwaaltje. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar zinkzalf schijnt ook in dat geval wonderen te doen. In elk geval het proberen waard, toch?

  Lees ook: Aambeien tijdens en na de zwangerschap

Bron: Mumtastic