Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
slechte slapers intelligent
door

'Baby's die slecht slapen, zijn super intelligent'

Een baby die in één ruk doorslaapt. Tja, daar kan jij misschien alleen van dromen – en dat eigenlijk niet eens, want door jouw slechte slaper doe je vaak geen oog dicht. Maar er is ook goed nieuws: waarschijnlijk ben jij moeder van een Einstein!

Advertentie

Zwarte kringen rondom je ogen en de energie van een vaatdoek neem je allemaal op de koop toe. Het kan enorm frustrerend zijn als jouw baby de slaap niet kan vatten of vaak wakker wordt. En het is vooral gewoon heel vermoeiend. Al helemaal als je met uitgeruste ouders praat die nergens last van lijken te hebben. Geen zorgen: je hebt geen slechte slaper omdat je iets verkeerd doet. De ene baby slaapt nu eenmaal beter dan de ander. En er is een troost. Volgens experts is er een verband tussen slechte slapers en een hoge intelligentie.

Lees ook: 15x aanwijzingen dat je baby superslim is

Aangetoond verband

Baby’s die vaak wakker worden en weinig slapen, zijn superslim. Professor en ouderschapsexpert Peter Fleming, die zijn hele carrière heeft gewijd aan het onderzoeken van de ontwikkeling van baby’s, heeft ontdekt dat er een verband is tussen ‘zeer hoge niveaus van ontwikkelings- en intellectuele prestaties en niet de hele nacht door slapen’. Dit is deels te verklaren doordat slechte slapers meer aandacht krijgen van hun ouders; er is tenslotte weinig afleiding in de nacht. En die aandacht is weer goed voor de (emotionele) ontwikkeling. Dat bevestigt ook een andere opvoedingsdeskundige, professor Dacia F. Narvae: ‘Slechte slapers hebben een groter geweten en een studie toonde aan dat ze meer cognitief vermogen hebben en minder depressief zijn.’

Slechte slapers zijn niet abnormaal

We hebben er de afgelopen jaren te veel druk op gelegd dat baby’s zouden moeten doorslapen, beweert professor Fleming. Volgens hem is het helemaal niet gek als een baby vaak wakker wordt; dat is juist natuurlijk. Maak je dus vooral geen zorgen als je er de zoveelste helse nacht op hebt zitten. Je bent niet de enige ouder met een baby die je wakker houdt. En de kers op de taart: jouw kind is een genie!

Lees ook: ‘Misselijkheid tijdens zwangerschap duidt op een slim kind’

Bron: trendnieuws.nl – Beeld: Shutterstock

Advertentie
Zwangerbox partnerpagina Waterwipes 2022

Waterwipes

Bekijk de website