Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Daten alleenstaande ouder
door

Dit zijn de beste datingapps voor alleenstaande ouders

Daten als alleenstaande ouder kan lastig en ingewikkeld zijn, maar ook erg leuk natuurlijk. Ben je toe aan nieuw avontuur? Tijd om te swipen! Maarre, hoe werkt dat eigenlijk, dat daten als single ouder? En op welke apps kun je terecht?

Advertentie

Samen het terras op, romantisch picknicken in het park of een lange wandeling op het strand… Nu de lente aan is gebroken, merk je weer hoe gezellig het is om samen leuke dingen te doen. Zin om weer te gaan daten? Dan kun je gebruikmaken van een van de volgende datingapps:

Lees meer: 8x waarom single ouders juist heel goed zijn in daten

Apps voor alleenstaande ouders

Zie je er als een berg tegenop om als alleenstaande ouder weer op een datingapp te gaan? Nergens voor nodig! Snel aanmaken dat account.

Lees meer:
Daten als alleenstaande ouder: ‘Daar ga ik, als een malle Eppie in de etalage.’

 1. Lexa
  Lexa, de nummer één voor een serieuze relatie… wie kent de slogan niet? Lexa is een van de bekendste datingssites van Nederlands. De site claimt er te zijn voor stellen die op zoek zijn naar hun ideale match. Lexa doet er alles aan om deze voor je te vinden.
 2. Alleenstaande mama’s
  Voor alle alleenstaande moeders in Nederland is de datingsite Alleenstaande-mama.nl opgericht. De site is bedoeld voor single moeders die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Mocht een man interesse hebben in een date met een vrouw met kinderen dan kunnen ze zich gewoon inschrijven. Fijn want zo is het voor beide partijen meteen duidelijk dat er kinderen in het spel zijn.
 3. Alleenstaande papa’s
  Zoals je kunt raden is deze datingsite precies hetzelfde als de voorgaande, maar dan voor alleenstaande vaders die eraan toe zijn om te daten.
 4. Tinder
  Zin om lekker te swipen? Dat ben je op Tinder aan het juiste adres. We hebben in Nederland zo’n drie miljoen singles, waarvan zo’n vijftig procent (!) Tinder gebruikt. Het zijn voornamelijk millennials die op deze app swipen, liken en matchen. Alhoewel Tinder door sommigen wordt gezien als een app voor ‘een tussendoortje’, zijn er genoeg succesverhalen die bewijzen dat je op dit datingplatform de ware kunt tegenkomen. Vraag het maar eens in je eigen omgeving, het zal je verbazen hoeveel stellen elkaar door Tinder kennen.
 5. Parship
  Op Parship ontmoet je singles die serieus op zoek zijn naar een partner voor een lange relatie. Het merendeel van de leden is tussen de 30 en 35 jaar oud. Het schijnt dat 1 op de 3 mensen een match blijkt te vinden. Zit jij daartussen? 
 6. Bumble
  Op Bumble kun je terecht voor meerdere relaties: een zakelijke relatie, een vriendschappelijke relatie of een romantische relatie Ga je voor dat laatste en ben je van het vrouwelijk geslacht? Dan zet jij op deze datingapp de eerste stap. Bumble gelooft dat relaties moeten beginnen met gelijkheid en respect. Een goed punt!
 7. EliteDating
  EliteDating is een datingapp voor hoger opgeleiden. Zo zegt de website dat meer dan 70 procent van hun leden een universitaire opleiding heeft afgerond. Daarnaast is meer dan 90 procent van de leden ouder dan 30 jaar. Uit de reviews blijkt dat er wel wat inactieve profielen op het platform staan, waardoor je soms geen reactie krijgt op je bericht. DatingElite heeft net als Lexa en Parship het keurmerk Veilig Daten.
 8. Happn
  Wil je het daten meer op zijn beloop laten? Dan kun je gebruikmaken van Happn. Deze app is handig voor op straat, in een café, op het werk of op een feestje. Zie je iemand die je aantrekkelijk vindt? Dan kun je met deze app de mensen terugvinden wiens paden je hebt gekruist en zo laagdrempelig een praatje aanknopen. Handig!

Lees meer: Een nieuwe relatie als je kinderen hebt, hoe doe je dat?

Advertentie
Beeld: GettyImages

Danique Beijer

Redactioneel – Offer- Zonnebrand

Zonnebrand kids

Zonnemelk SPF 50+ voor kinderen
Shop nu