Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

DuckTypen voor kinderen met dyslexie

Het Donald Duck weekblad lanceert een speciale dyslexieversie van DuckTypen: de vrolijkste typecursus van Nederland voor 8- tot 12-jarigen is vanaf vandaag verrijkt met een variant voor kinderen met leesproblemen. Donald Duck wil hen helpen om op een leuke manier te leren ‘typen’.

Advertentie

In Nederland zijn veel kinderen met een leesbeperking: zo’n 100.000 hiervan hebben dyslexie. Juist voor deze groep is leren typen een belangrijke vaardigheid. Typen verbetert de taalontwikkeling en is minder inspannend dan schrijven, waardoor kinderen sneller kunnen werken.

Verbeterde leesbaarheid

In de nieuwe variant zijn wijzingen aangebracht waardoor ook kinderen met leesproblemen de cursus goed kunnen voltooien. Zo is de leesbaarheid van de cursus verbeterd door het toevoegen van een speciaal dyslexiefont en een verhoging van de kleurcontrasten. Ook wordt de uitleg van elke oefening ondersteund met audio, zodat kinderen de uitleg van de lessen optimaal meekrijgen.

dt goede

Leuk (en) leren

DuckTypen zet de combinatie van leuk (en) leren voorop: educatie, fun en de aanwezigheid van populaire Duckstad-bewoners als Donald, Willie Wortel, de Zware Jongens, Zwarte Magica, Meester Warbol helpen kinderen in hun taalontwikkeling en met woordherkenning.  Met als resultaat: spelenderwijs blind leren typen.

Advertentie

DuckTypen is te bestellen op www.ducktypen.nl en verkrijgbaar vanaf € 99,95. Tot 10 mei geeft deze code 10% korting: dtovn10.

 

Lees ook:

Een kind met dyslexie

Dyscalculie