Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
geur baby's
door

Bewezen: geur van baby’s helpt tegen depressies

Zit jij ook regelmatig aan het hoofdje van je kind te ruiken om die heerlijke babygeur op te snuiven? Wij geven je geen ongelijk. Er zijn maar weinig dingen die zó lekker ruiken als een baby. En wat blijkt nu? Dat lekkere geurtje heeft ook nog eens positief effect op je brein!

Advertentie

De geur van baby’s zou namelijk helpen tegen depressies, zo beweren wetenschappers van het Karolinska Instituut in Stockholm.

Mutsje van pasgeboren baby

Voor het onderzoek kreeg een groep van dertig vrouwen een leuke opdracht: ze mochten namelijk ruiken aan het mutsje van een pasgeboren baby. Op het moment dat de vrouwen de geur inhaleerden, registreerde een speciale scanner activiteiten in hun brein. Opmerkelijk genoeg blijkt de geur van baby’s hetzelfde effect op het brein te hebben als medicijnen die worden gebruikt bij psychische aandoeningen.

Neusspray met geur van baby

Het onderzoek is tot nu toe alleen gedaan bij vrouwen, maar de onderzoekers verwachten dat toekomstig onderzoek bij mannen, dezelfde uitslag zal geven. Waarom het brein zo sterk reageert op de geur van baby’s kunnen de wetenschappers nog niet verklaren. De lichaamsgeur van een baby bevat zo’n 150 verschillende chemicaliën, dus ze zijn voorlopig nog wel even zoet met het vinden van een antwoord. Toch hopen ze in toekomst een neusspray met babygeur te kunnen ontwikkelen voor de behandeling van psychische aandoeningen.

Bron: Motherly – Beeld: Shutterstock

Advertentie

 

 

Redactioneel – Offer- Rugzak

Naar school met Fjällräven!

Mini unisex rugzak
Shop nu