Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kom jij in aanmerking voor compensatie van kinderopvangkosten? Hier check je het

Ouders opgelet! Je kunt namelijk compensatie krijgen vanuit de overheid voor kosten van kinderopvang. Heb jij tijdens de laatste sluitingsperiode van de buitenschoolse opvang (bso) kinderopvangtoeslag ontvangen én je eigen bijdrage doorbetaald? Dan heb je recht op compensatie. Wat moet je daarvoor doen?

Advertentie

Ouders die tijdens de laatste sluitingsperiode (van 21 december 2021 tot 10 januari 2022) kinderopvangtoeslag ontvingen én de eigen bijdrage in deze periode hebben doorbetaald, ontvangen compensatie vanuit de overheid. De hoogte van dat bedrag wordt op 1 mei bepaald. Denk jij nu: ‘hey, dat ben ik’? Dan kun je tot zaterdag 30 april 2022 de kinderopvangtoeslaggegevens actualiseren bij de Belastingdienst/Toeslagen. Zo zorg je ervoor dat de compensatie aansluit op de eigen bijdrage die jij hebt doorbetaald. De tegemoetkoming zal naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2022 worden uitbetaald.

Lees ook: Nieuwe kabinet is van plan om kinderopvang gedeeltelijk gratis te maken

Compensatie via gemeente

Maak je via de gemeente gebruik van de buitenschoolse opvang? Dan kun je voor een tegemoetkoming terecht bij jouw gemeente. Ouders die zonder overheidsvergoeding gebruikmaken van de bso krijgen zo snel mogelijk via Rijksoverheid.nl meer informatie over de tegemoetkoming.

Heb je te weinig compensatie ontvangen?

Sommige ouders hebben een te lage tegemoetkoming ontvangen voor het doorbetalen van de eigen bijdrage tijdens de eerste en/of tweede sluiting van de kinderopvang. Deze ouders ontvangen een aanvullende tegemoetkoming. Als je hiervoor in aanmerking komt, hoef je geen aanvraag in te dienen, maar het is wel belangrijk dat je de kinderopvangtoeslaggegevens actualiseert voor de jaren 2021 en 2022. De uiterste datum hiervoor is 30 april. De tegemoetkoming zal vervolgens automatisch op je rekening worden gestort. Wanneer dat is, wordt nog bekendgemaakt op Rijksoverheid.nl.

Bron: RijksoverheidBeeld: GettyImages