Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Lief: geëmotioneerde reacties van kinderen op nieuwe zeemeermin van Disney

Vorige week deelde Disney de trailer van de nieuwe film 'De Kleine Zeemeermin', waarin de Amerikaanse actrice Halle Bailey (22) de hoofdrol speelt. Dit zorgt al dagen voor bijzondere en geëmotioneerde filmpjes van kinderen als zij de trailer voor het eerst bekijken.

Advertentie

Veel kinderen zien zichzelf amper terug in boeken, speelgoed of in de media omdat die voorheen vooral witte hoofdpersonen kenden, maar gelukkig is dat al even niet meer zo. Representatie doet veel, zo zijn kinderen meer geïnteresseerd en betrokken als ze zichzelf weerspiegeld zien. Daarbij draagt het ook bij aan de ontwikkeling van een positief zelfbeeld.

Lees ook: 13x kinderboeken met diversiteit (en waarom dit zo belangrijk is)

Representatie in Disneyfilms

Des te fijner dat veel film- en televisieproducenten bezig zijn met een betere afspiegeling van de maatschappij in hun films en series. Zo kwam Disney eerder met de film Coco, een animatiefilm die zich afspeelt binnen de Mexicaanse cultuur en ingesproken is door een bijna geheel niet-witte cast. En eerder dit jaar verscheen de populaire film Encanto waar een palet aan verschillende huidskleuren in te zien is.

Daarvoor scoorde Disney al met films met niet alleen witte prinsen en prinsessen zoals De prinses en de kikker (2009), Vaiana (2016), Mulan (1998), Pocahontas (1995) en Aladdin (1992).

Ook interessant: Feest der herkenning: er komt steeds meer inclusief speelgoed op de markt

Advertentie

Reactie kinderen

Ouders plaatsen filmpjes van geëmotioneerde kinderen als zij de trailer voor het eerst bekijken. Hier een greep uit de lieve filmpjes. Kijk en smelt mee:

  1. @toriious Her fav disney film, 🧜🏾‍♀️ like she could sense sometning different 😩😭🤍#littlemermaid #reaction #twins ♬ original sound – Victoria B 🤍

  2. @armlina Representation matters!!!! #fyp #foryou #thelittlemermaid #Ariel #littlemermaidmovie #representation #disney ♬ original sound – N

  3. @thewilliamsonfam We can’t wait 🥺 #thelittlemermaid #twins #oaklynnandtruth ♬ original sound – Da’ana Williamson

De film is volgend jaar te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de trailer hier:

Advertentie

Beeld: TikTok

Commercieel – Hema – Offer –  Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu