Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Octopus-knuffel houdt premature baby's in leven

Om de overlevingskansen van premature baby's te verhogen worden vaak octopus knuffels ingezet. Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je zelf zo'n knuffel voor je prematuur maken?

Advertentie

Voordelen octopus prematuur

Kinderen die te vroeg worden geboren zijn vaak behangen met slangetjes en moeten de eerste dagen, weken of soms zelfs maanden van hun leven aansterken in een couveuse.

De gehaakte octopus fleurt de baby op en kent veel voordelen. Zo voelen de poten van de octopus als een navelstreng, waardoor de premature baby’s van hun infuusslangetjes afblijven. Ook zorgt het knuffelen met de octopus ervoor dat de baby kalm wordt, een regelmatige hartslag krijgt en een hogere zuurstof in het bloed.

Eisen octopus

Voor wie nu direct aan het breien slaat: de octopussen moeten 22 centimeter lang zijn en van honderd procent katoen. Je vindt het patroon hier.

Advertentie

Haak & brei lieve inktvisjes

Een Deense vader liet ook een inktvisje haken voor zijn te vroeg geboren baby. Toen hij het positieve effect hiervan zag, besloot hij een actie te starten: het Deense Octo Project. Een zeer succesvol project, dat resulteerde in een boek. Dit boek is nu ook in Nederland en Vlaanderen te koop.  In Haak & brei lieve inktvisjes vind je het basispatroon van de inktvisjes, met stap-voor-stap instructies voor beginners. Daarnaast staat het boek vol met inspiratie om een eigen draai te geven aan je zelfgemaakte knuffel. Een mooie manier om met een ontspannende bezigheid een goed doel te steunen.

octo

Advertentie

Auteur: Marjolein Schel – Bron, beeld: Poole Hospital via Huffington Post

Redactioneel – Offer – Pijnstilling

Elle TENS 2

Natuurlijke pijnbestrijding bij de bevalling
Shop nu