Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Ouders halen opgelucht adem: scholen mogen na kerstvakantie weer open

Hoera! De scholen mogen na de kerstvakantie weer open op maandag 10 januari, zo meldt het demissionair kabinet. Het OMT (Outbreak Management Team) gaf een positief advies over het openen van het basis- en voorgezet onderwijs. Ook de buitenschoolse opvang mag dan de deuren weer openen.

Advertentie

Leerlingen op het basis- en voortgezet onderwijs zijn na de kerstvakantie weer welkom om lessen te volgen. Een opluchting voor veel ouders. De meeste ouders waren het in eerste instantie al niet eens met het besluit van het kabinet om de scholen dicht te houden. Dit bleek uit een peiling van stichting Ouders & Onderwijs. Zo’n 1.700 ouders gaven hier hun mening.

Genoeg les gemist

Ook op het Instagramprofiel van Ouders van Nu gaf de meerderheid van de stemmers aan dat de scholen open moesten blijven. Ouders vonden dat kinderen al genoeg les hadden gemist door het coronavirus.
Lees ook: Herkenbaar: 8x zo gaat thuiswerken met kinderen

Coronamaatregelen op scholen

Kinderen staan te popelen om weer naar school te mogen. Maar ze moeten zich nog wel aan een aantal coronamaatregelen houden. Zo moet elke leerling en leerkracht vanaf groep zes iedere week twee zelftesten doen. Daarnaast moeten zij op de gang een mondkapje dragen en moeten er looproutes worden aangebracht.

Nog even volhouden

Fijn nieuws voor ouders én jonge kinderen dus. Zij moeten het nog wel tot 10 januari met elkaar volhouden. Heb jij tijdens de verlengde kerstvakantie dé ultieme activiteit gevonden om je kinderen bezig te houden? Deel het vooral met ons via Facebook of Instagram. Wie weet zie je jouw tip terug in een artikel!

Tip! 11x tips voor thuiswerken met kinderen

Advertentie

Beeld: GettyImages