Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Waarom je volgens deze expert elke week een 'seksdate' moet plannen

Meer seks, is dat jouw goede voornemen voor 2018? Goed plan, vindt relatietherapeut Dr. Laura Berman. Doe het minstens één keer per week, dat houdt je relatie gezond.

Advertentie

Omdat het er door een druk gezinsleven en slaapgebrek vaak niet van komt, adviseert Berman stellen dan ook om wekelijks een ‘seksdate’ in te plannen.

Geen smoesjes

Het klinkt misschien weinig romantisch om seks in te plannen, maar het zorgt er wel voor dat jij en je partner elke week iets hebben om naar uit te kijken. Ook kun je je er op deze manier niet te makkelijk van afmaken door te zeggen dat je geen tijd hebt. Je hebt er immers speciaal een plekje voor vrijgehouden in je agenda.

Diepere verbinding

Hoewel je je aan het begin van je relatie waarschijnlijk niet kon voorstellen dat je seks ooit zou moeten plannen, is het echt niet raar. Het is heel normaal dat de zin in seks na verloop van tijd afneemt. Je kunt het zelfs zien als iets positiefs. Het betekent dat jullie een diepere band hebben gekregen, waardoor je relatie comfortabeler is geworden en andere dingen ook belangrijk zijn. Dat de frequentie afneemt is dus geen teken dat de relatie minder goed is geworden.

Tijd en energie

Berman: ‘We denken vaak dat het weer net zo moet worden als in het begin van de relatie, toen we nog de hele dag zin hadden, maar dat is niet zo. Wél kun je seks weer leuk en speciaal maken als je er een prioriteit van maakt, en er allebei energie en tijd in stopt.’

Advertentie

Niet spontaan

Dat het plannen van een seksdate niet bepaald spontaan is, maakt volgens Berman niet uit. ‘Het idee dat het spontaan moet gebeuren werkt bij de meeste mensen helemaal niet. Accepteer gewoon dat het niet zo gaat als in films en dat je er wat meer moeite voor moet doen.’

Flirten

Zodra je meer tijd vrijmaakt voor seks, ga je automatisch ook wat meer met elkaar flirten, aldus Berman. ‘Het zorgt ervoor dat je allebei zin krijgt en het geeft je ook de kans om in de stemming te raken als je er op dat moment eigenlijk geen zin in hebt. Bovendien haalt het voor de rest van de week de druk van de ketel. Je voelt je niet meer ‘verplicht’ om ook op andere dagen zin te maken.’

Knuffelen en zoenen

Naast seks is het volgens Berman ook belangrijk dat je tijd maakt voor andere vormen van intimiteit, zoals knuffelen en zoenen. Uit een van haar onderzoeken blijkt dat stellen die regelmatig knuffelen en zoenen minder gestrest en depressief zijn dan stellen die dit niet doen. Waar liefde al niet goed voor is.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Popsugar.com – Beeld: Shutterstock