Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x leuke en verrassende weetjes over oktober-kinderen

Is jouw kind geboren in oktober of ben je deze maand uitgerekend? Dan wil je deze acht bijzondere weetjes over de geboortemaand oktober vast graag weten.

Advertentie
 1. Het zijn sportieve types

  Word je baby in oktober geboren, dan is hij later waarschijnlijk sportiever dan andere kinderen. Onderzoek wijst uit dat oktoberbaby’s fysiek fitter zijn dan baby’s die in een andere maand zijn geboren. Een verklaring kan zijn dan zwangere vrouwen in de zomermaanden meer zonlicht (en daarmee vitamine D) opnemen, dat zorgt voor sterkere botten en spieren van hun baby’s.

  Een herfstbaby op komst? In een van deze outfits past je kindje helemaal bij het seizoen

 2. Niet geboren op Halloween

  Ben je eind oktober uitgerekend, dan is de kans wetenschappelijk gezien iets kleiner dat je baby wordt geboren met Halloween. Op deze griezelige feestdag die valt op 31 oktober is er een dip in het aantal spontane geboortes, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Yale. Wetenschappers menen dat iets vrouwen er zo van weerhoudt om op Halloween te bevallen, dat de baby een dag eerder of later komt. Een groot verschil met bijvoorbeeld Valentijnsdag, daar zagen de onderzoekers juist een enorme piek.

 3. Jouw baby’s geboortebloem is de cosmea

  Net als een sterrenbeeld heeft ieder mens ook een geboortebloem. Dat is een bloem die in verband staat met je geboortemaand en een symbolische betekenis heeft. De geboortebloem van een oktoberbaby is de cosmea. Oftewel: een fleurige knoepert van een bloem die staat voor vrede en rust. Check hier de geboortebloemen van alle andere sterrenbeelden.

  Advertentie
 4. Het is een Weegschaal of een Schorpioen

  Je baby heeft OF een oprecht, vriendelijk en liefhebbend karakter OF hij is loyaal, wilskrachtig en charismatisch. Dus een Weegschaal (geboren tussen 23 september en 22 oktober) of een Schorpioen (geboren tussen 23 oktober en 22 november). Natuurlijk kan je baby ook een beetje van beide hebben 😉

 5. Hij heeft straks een streepje voor

  Grote kans dat je oktoberbaby leiderschapskwaliteiten en mensen goed kan aansturen: het merendeel van de Amerikaanse presidenten is in deze maand geboren. Kijk maar naar John Adams, Franklin Roosevelt en Jimmy Carter.

  Lees ook: Dit zegt je sterrenbeeld over hoe je het doet als moeder

 6. Hij is in goed gezelschap

  Nog meer mensen die in oktober zijn geboren – geen presidenten, maar zeker niet de minsten: Julia Roberts (28 oktober), Matt Damon (8 oktober), Kate Winslet (5 oktober) en Bruno Mars (8 oktober).

  Zwanger? 20x babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld Weegschaal

  Advertentie
 7. Je baby heeft minder kans op hart- en vaatziekten

  Volgens een onderzoek van de Columbia University in New York hebben mensen die zijn geboren in september, oktober en november minder kans op hart- en vaatziekten. Wat ons brengt op het volgende punt…

 8. Je baby wordt waarschijnlijk 100

  Wetenschappers van de Universiteit van Chicago ontdekten dat mensen die geboren zijn in de herfstmaanden een grotere kans hebben om honderd jaar oud te worden. Waarschijnlijk omdat zij pas langere tijd na hun geboorte worden blootgesteld aan seizoensgebonden infecties en vitaminetekorten die voor blijvende gezondheidsschade kunnen zorgen.

  Bron: Purewow – Beeld: Shutterstock