Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
peuter-weigert-eten
door

17 momenten waarop ik m’n peuter achter het behang wil plakken

Ouders van Nu-redacteur Karin is naar eigen zeggen de moeder van de liefste, leukste en gezelligste peuter van Nederland. Maar soms… moet ze even heel hard tot tien tellen. 17 momenten waarop ze hem achter het behang wil plakken (die elke ouder van een peuter waarschijnlijk wel herkent).

Advertentie
 1. Als hij ’s ochtends om zeven uur alleen door mij uit zijn bed gehaald wil worden en hij de hele vinexwijk bij elkaar schreeuwt tot ik eraan kom. Terwijl zijn vader al in de deuropening staat.  ‘Ook goedemorgen….!’
 2. Als-ie ’s avonds weigert te eten. Niks. Noppes. Nada gaat erin af en toe.
 3. Als ik met militaire precisie moet uitleggen dat Bob de Bouwer over vijf minuten toch echt uit moet omdat we gaan eten, en hij alsnog een meltdown krijgt als het moment daadwerkelijk daar is. En ik had ‘m nog wel zo goed voorbereid op dit dramatische nieuws…
 4. Als hij me niet alleen wil laten plassen. Wat trouwens bijna altijd zo is. Serieus, ik verlang soms zó naar even een momentje alleen op de wc. Gewoon even, héél even alleen plassen.
 5. Als hij me de hele dag in huis achtervolgt. Als z’n vader even naar boven gaat, speelt-ie gewoon verder. Ga ik daarentegen even naar boven om de was te doen/me aan te kleden/stiekem de boel te ontvluchten? Dan hoor ik letterlijk binnen tien seconden: ‘Mamaaaaa? Ik kom ook naar boven!’ *zucht*Grappig & handig: Het is nog nacht!’ Leugentjes om bestwil die jullie tegen jullie peuters vertellen
 6. Als hij niet naar bed wil, terwijl hij doodmoe is. Waar zit hier de logica?
 7. Als hij moeilijk gaat doen tijdens het aankleden, terwijl we over tien minuten op een belangrijke afspraak moeten zijn.
 8. Als ik helemaal zin heb om hem bij opa en oma op te halen, maar hij vervolgens krijsend op de grond gaat liggen als ik hem kom halen en zegt dat hij niet naar huis wil. Ik heb jou ook gemist, schat.
 9. Als hij helemaal hysterisch wordt omdat ik z’n boterham in stukjes heb gesneden.
 10. Of als hij helemaal hysterisch wordt omdat ik z’n boterham heb dubbelgevouwen in plaats van in stukjes heb gesneden.Stiekem heel grappig: 15x dit is waarom jullie peuters een driftbui kregen
 11. Als hij in bed ligt en nog een slokje water wil. En een kus én een knuffel. En z’n pluchen beer. En vervolgens tien minuten later schreeuwt dat z’n pluchen beer uit bed moet.
 12. Als alleen ík z’n tanden mag poetsen, z’n billen mag afvegen of z’n handen mag wassen en papa niet. Wat een eer.
 13. Als hij zegt dat hij het leuk vindt dat z’n vriendje komt spelen, maar vervolgens in een soort duivel verandert als z’n vriendje met zijn speelgoed speelt.
 14. Als hij om zeven uur ’s ochtends al om de tablet begint te zeuren. Kom op jongen, zie je nou zelf ook niet dat je een béétje onredelijk bent?
 15. Als hij twintig minuten lang volhoudt dat hij geen tanden wil poetsen en ik op dat moment alleen maar Heel Erg Graag wil dat hij naar bed gaat. Zodat ik binnen tien minuten voor de tv in slaap kan vallen.
 16. Als ik al minstens 23 keer heb gezegd dat hij niet op de bank mag springen en hij totaal niet onder de indruk is van het bank-spring-verbod.
 17. Als hij middenin de supermarkt gaat schreeuwen omdat hij geen drie rollen chocoladekoekjes én een zak spek mag meenemen.

Lees ook: Zo ga je om met een brutale peuter

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten