Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
snelste bevalling

Deze vrouw had de snelste bevalling ooit

Elke vrouw hoopt natuurlijk op een vlotte bevalling. De bevalling van de Australische Mary Gorgens voltrok zich echter wel héél snel: binnen slechts twee minuten zette ze haar vijfde kindje op de wereld. De moeder lijkt daarmee een heus record te hebben behaald.

Advertentie

Mary had totaal niet in de gaten dat haar lichaam al met bevallen begonnen was… Tot ze ineens het hoofdje van de baby tussen haar benen voelde. Haar bevalling duurde in totaal slechts 120 seconden.

Geen pijn

Hoe dit kan? Twee dagen voor haar uitgerekende datum liep Mary ’s nachts de badkamer in, waar ze tot haar grote verrassing ineens het hoofdje van haar zoon tussen haar benen voelde. Al die tijd had ze echter niks gevoeld, geen pijn en blijkbaar ook geen gebroken vliezen. Mary liep haar man al bevallend wakker, maar toen hij eenmaal de badkamer binnenkwam, was hun zoontje al geboren.

Snelle bevallingen

Ook de vorige bevallingen van Mary verliepen erg vlot. Haar eerste baby werd binnen 12 minuten geboren – toen Mary net in het ziekenhuis lag en haar tweede binnen anderhalf uur. Haar derde en vierde kindje werden in de auto op de wereld gezet. ‘Ik heb uren voor de bevalling geen pijn’, vertelt ze. ‘Het is maar eventjes heel intens, echt ongelooflijk. (…) Vrienden van ons grappen: ”Als jij niest, floept er een baby uit.”’

Stortbevalling

Zo’n snelle bevalling wordt ook wel een ‘stortbevalling’ genoemd. Het gaat hierbij om bevallingen die zich binnen drie uur voltrekken. Hoewel voor sommige vrouwen zo’n snelle bevalling misschien als een droom klinkt, zitten er de nodige risico’s aan. De kans op uitscheuren is bijvoorbeeld groter, en ook het herstel duurt vaak langer.

Advertentie

BEKIJK OOK: Amerikaanse vrouw kiest bewust voor bevalling in het bos

MEER LEZEN?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Fit Pregnancy – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu