Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

12x typisch peutergedrag dat het bloed onder je nagels vandaan haalt

De peuterfase is fantastisch. Met een peuter in huis lig je regelmatig in een deuk om z'n fratsen. Je krijgt ongevraagd knuffels, wordt bij binnenkomst altijd enthousiast onthaald en bij het zien van zijn dansmoves smelt je gewoon. Maar er is ook die andere kant...

Advertentie
 1. Moeilijke eter

  Eten was bij jouw kind misschien nooit een issue, maar plots is hij heel uitgesproken over wat hij wel en vooral niet wil eten. En wat zijn goedkeuring kan hebben, verandert bovendien dagelijks.

  Lees ook: Moeilijke eters: als je peuter niet wil eten

 2. ‘Luier uit!’

  Of de luier nu vol is of niet, en waar jullie op dat moment ook zijn (thuis, in de supermarkt of midden op straat), dat maakt niet uit. Die luier moet en gaat uit.

  Lees ook: Dit is waarom peuters zo graag hun broek uittrekken

 3. Kleine regisseur

  Dacht je zelf te kunnen bepalen hoe je haar zit? Vergeet het maar. Als je peuter heeft bedacht dat je het vandaag los draagt, heb je flinke oordoppen nodig als je er toch een elastiekje in probeert te doen.

 4. Driftbuien

  Uit het niets kunnen ze ontstaan. En hoewel je weet dat je je niet druk moet maken over wat andere mensen vinden, zijn driftbuien in het openbaar toch echt ongemakkelijk.

  Advertentie

  Lees ook: 15x dit is waarom jullie peuters een driftbui kregen

 5. Helse autoritten

  Met speelgoed, snacks en zelfs met een tablet wordt het niet rustig op de achterbank. Waar is die tijd dat hij al sliep voordat je het parkeervak uit was?

 6. Bad-drama

  Ook in bad gaan of haren wassen is plots een groot drama. Maar ondertussen rolt hij overdag wel lekker door het zand of de modder.

 7. (a-)Sociaal gedrag

  Of een ander kindje door je peuter wordt begroet met een knuffel of een klap is vrij onvoorspelbaar.

  Lees ook: Expert: zó kun je het beste reageren als je peuter begint te slaan

 8. Arme huisdieren

  Ook de huisdieren zijn hun leven niet meer veilig. Het blijft bovendien niet bij hardhandig aaien of aan de staart trekken. Ze worden rondgereden in poppenwagens, opgeborgen in speelkeukentjes of gewoon eindeloos achterna gerend.

  Advertentie
 9. Wispelturig

  Nog voor je met je ogen kunt knipperen, verandert zijn gedrag van poeslief naar terror.

 10. Middagdutje weigeren

  Wat je ook probeert, je krijgt hem met geen mogelijkheid rustig in bed, terwijl het overduidelijk is dat het nog geen tijd is om afscheid te nemen van het middagdutje.

  Lees ook: Alles over het middagslaapje

 11. Gevaarlijke capriolen

  De nieuwsgierigheid van je peuter resulteert in de meest gevaarlijke capriolen. Van balancerend op de rugleuning van de bank, tot aan zijn hoofd tussen de spijlen van de trap.

  Lees ook: 5x wat je beter tegen je kind kunt zeggen dan ‘kijk uit!’

 12. Hij wordt groter

  Wat misschien nog wel het minst leuke is aan deze peuterfase: het is voorbij voor je het weet. Geniet er dus toch maar even goed van…

Bron: Momtastic Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu