Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit is waarom je iemands adem sterker ruikt als je zwanger bent

Partners van, even jullie aandacht: heb je ooit spontaan over moeten geven van de geur, van wat eerder je lievelingsgerecht was? Tenzij je de griep had, is het antwoord vast nee. Zwangere vrouwen daarentegen, overkomt het regelmatig.

Advertentie

Hormonen

Het heeft alles te maken met (verrassing!) hormonen. Yep, diezelfde hormonen die zorgen voor stemmingswisselingen, ochtendmisselijkheid en vermoeidheid zorgen óók voor een verhoogd reukvermogen dat niet altijd positief uitpakt. Ben jij één van die vrouwen en loop je al een tijdje rond met de Willem Wever-vraag: wáárom ruik je iemands adem sterker nu je zwanger bent? Wel nu, het antwoord.

Verloskundige Risa Klein verklaart: ‘Een zwangerschap zorgt voor een overvloed aan hormonen, zoveel zelfs dat ons lichaam er soms geen raad mee weet. Grote kans dat je daardoor sneller misselijk wordt van geuren, je lievelingsmaaltijd anders ervaart en je zelfs de adem van je partner plots vindt stinken.’ Hier kun je simpelweg niets aan doen.

Vernieuwde smaakpalet

Met een gebalanceerd voedingspatroon kan de bloeddruk van een zwangere vrouw met wel vijftig procent toenemen, wat resulteert in een absurd goed werkende neus. De enige manier om daarmee om te gaan, is om het advies van je neus te volgen, zegt de verloskundige. Vind je een augurk ineens goddelijk ruiken, terwijl je het voorheen altijd vies vond? Eet ’m lekker op! Dat betekent dus ook dat je je lievelingsgerecht beter links kun laten liggen als de geur je nu tegenstaat, ook al was je er zo gek op.

En eh, je partner? Die moet maar wat vaker op een kauwgompje kauwen, zolang de baby er nog niet is. Sorry mannen!

Advertentie

Bron: Romper – Beeld: Shutterstock

Affiliate – HEMA always on

De mooiste babykleding shop je bij HEMA!

bekijk hier