Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

15x aanwijzingen dat je baby superslim is

Baby's en peuters leren elke dag iets nieuws. Maar nu blijkt dat als ze bovengemiddeld intelligent zijn, ze de neiging hebben om bepaald gedrag te vertonen. Aan deze 15 dingen kun je zien of je een mini-Einstein in huis hebt.

Advertentie
 1. Kletskous

  Normaal gesproken beginnen baby’s rond hun eerste verjaardag met het vormen van woordjes en met ongeveer 18 maanden gaan ze korte zinnen vormen. Als je baby veel eerder begint te praten, kan dit betekenen dat hij slimmer is dan gemiddeld. Lees ook: zo leert je baby praten.

 2. Heftige driftbuien

  Kinderen met een bovengemiddeld intelligent zijn, zijn vaak ook bovengemiddeld emotioneel. Heeft je kind nogal eens last van driftbuien? Ook dat kan een aanwijzing zijn dat het een slimmerik is.

 3. Alert

  Is jouw baby al vanaf zeer jonge leeftijd heel alert, maakt hij oogcontact en draait hij zijn hoofd als hij iets hoort? Schrijf hem maar vast in voor het gymnasium.

  Je baby uitdagen? Zorg dat je voldoende babyspeelgoed in huis hebt.

 4. Mijlpalen

  Elke baby ontwikkelt in zijn eigen tempo, maar als je baby het merendeel van de mijlpalen eerder bereikt dan gemiddeld, kan ook dat betekenen dat hij een beetje slimmer is dan de rest.

  Advertentie
 5. Groot onafhankelijkheidsgevoel

  Een verhoogd gevoel van onafhankelijkheid kan ook al wijzen op een slimme baby hebt. Maak je dus geen zorgen als je baby niet zo sociaal is en liever in zijn eentje speelt.

  Tip: zo stimuleer je zelfstandig spelen

 6. Lekker koppig

  Koppigheid is een vorm van vastberadenheid en volgens experts is ook dat een teken van grote intelligentie. Maar omdat de meeste baby’s en peuters hartstikke koppig zijn, misschien niet de beste voorspeller van een toekomstig genie.

 7. Focus

  De meeste baby’s zijn snel afgeleid. Zo kan een kind van één jaar oud zich ongeveer tien tot vijftien minuten achter elkaar op iets concentreren. Kan jouw baby zich veel langer vermaken met hetzelfde speeltje, dan zou hij zomaar een slimme studiebol kunnen worden.

  Advertentie
 8. Nieuwsgierig Aagje

  Extreme nieuwsgierigheid is ook een aanwijzing dat een kind heel slim is. Hij toont hiermee zijn wil om te leren. Nu is je baby nog wat jong om vragen te gaan stellen, maar vindt alles wat nieuw is geweldig dan zit het vast goed met zijn IQ.

 9. Slechte slaper

  Is je kind een slechte slaper? Een troost: dit geldt voor veel slimme kinderen. En nog een mazzeltje: de kans is groot dat hij er nauwelijks last van heeft en gewoon vrolijk door het leven gaat. Kan hij jou mooi opbeuren na een zware nacht.

 10. Grote baby

  Hij ziet er niet alleen lekker gezond uit met zijn bolle wangen en spekarmpjes, uit onderzoek blijkt dat kinderen die zwaar waren bij de geboorte, op de basisschool betere cijfers halen. Dit komt waarschijnlijk doordat zware baby’s langer in de baarmoeder hebben gezeten. Hierdoor zouden hun hersenen beter ontwikkeld zijn.

  Inspiratie: dit zijn perfecte babynamen voor slimmeriken. 

 1. Lange baby

  Net als gewicht, zegt ook de lengte van je baby iets over zijn intelligentie volgens experts. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat langere kinderen beter presteren op cognitieve tests. Benieuwd hoe lang je kind later wordt? Check deze handige formule.

 2. Verbanden leggen

  Heeft jouw baby, zo klein als hij is, al door dat een jas aantrekken naar buiten gaan betekent en dat hij na het voorlezen moet slapen? Megaslimme kinderen zien sneller verbanden dan kinderen die ‘gewoon’ intelligent zijn.

 3. Oudere vriendjes

  Met wie speelt je kind het liefst op het kinderdagverblijf? Onderzoek heeft uitgewezen dat intelligente kinderen het liefst spelen met kinderen die ouder zijn dan zij.

 4. Draaikont

  Zit je kleintje zelden gewoon rustig stil? Kijkt hij constant om zich heen? Ook dit wijst op nieuwsgierigheid en dus op een slimmerik. Zie punt 8.

 5. Boekenworm

  Superslim of gewoon lekker gemiddeld: elke baby is gefascineerd door telefoons, tablets en andere schermen. Maar volgens onderzoekers hebben kinderen die bovenmatig intelligent zijn hier net iets minder ‘last’ van. Zij pakken ook graag een (voorlees)boek.

Bewezen: kinderen van zorgzame vaders zijn slimmer

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock


Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier