Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld schorpioen

Sterrenbeeld Schorpioen: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 23 oktober en 21 november geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Schorpioen. Lees hier wat de eigenschappen van een Schorpioen-kind zijn en waar je als ouder rekening mee moet houden.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Schorpioentjes behoorlijk vastberaden en een tikkeltje jaloers zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Schorpioen-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Tweelingen bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Tweelingen stond. Hier zijn volgens de astrologie bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Tip: Laat een sterrenstelsel poster ontwerpen met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Advertentie

Meer lezen: 8x waarom oktober-kinderen zo bijzonder zijn

Sterrenbeeld Schorpioen

De astrologische naam voor Schorpioen is Scorpio. Een Schorpioen is een waterteken, net zoals de Kreeft en Vissen. Een Schorpioen-kind heeft net zoals het Kreeft-kind een schild waar hij zich achter kan verstoppen, maar dat is dan ook de enige vergelijking met de Kreeft. Schorpioenen zijn feller en kruipen sneller uit hun schulp.

Een Schorpioen-kind is een onderzoeker. Hij houdt van spannende en geheimzinnige dingen. Maar pas op: als hij voelt dat hij in het nauw wordt gedreven, kan hij – net als een echte schorpioen – heel gemeen steken.

Eigenschappen van een Schorpioen-kind

Schorpioentjes zijn sterk, intens, emotioneel en een tikkeltje dominant. Ze hebben een magnetische persoonlijkheid en zijn vaak het middelpunt van de belangstelling. Hun persoonlijkheid is zo groot dat ze vanzelf opvallen.

Advertentie

Je kind heeft een enorme sterke wil en is ontzettend daadkrachtig. Hij wil alles op zijn eigen manier (zelluf doen!) en weet hoe hij dingen voor elkaar moet krijgen. Schorpioenen een enorm drive om te winnen en zijn bereid daar ver voor te gaan.

Eigenschappen van een Schorpioen-kind:

  • Charismatisch
  • Emotioneel
  • Vastberaden
Maar ook:

  • Bot
  • Jaloers
  • Koppig

1. Kleine Schorpioenen zijn emotioneel

‘Waarom?’ en ‘Hoe zit dat?’ zijn twee vragen die nu er eenmaal bij horen als je kind ongeveer drie jaar is. Een Schorpioen heeft aan die vragen en bijbehorende antwoorden niet genoeg en zal steeds doorvragen. Probeer, hoe lastig de vragen ook kunnen zijn, toch normaal antwoord te geven. Kap hem niet af door botweg ‘daarom’ te zeggen.

De Schorpioen is emotioneel en oprecht geïnteresseerd in anderen. Je Schorpioen-kind kan onderhuidse problemen en emoties van anderen aanvoelen. Hij kan de vinger op de zere plek leggen, wat door zijn omgeving wel eens als confronterend ervaren kan worden.

2. Kleine Schorpioenen weten wat ze willen

De Schorpioen weet heel goed wat hij wel en wat hij niet wil. Zo kiest een Weegschaal-kind bijvoorbeeld liever voor de gulden middenweg. Daar wil de Schorpioen niets van weten. Hij heeft een sterke wilskracht en kan uitgroeien tot een sterke persoonlijkheid. Als hij eenmaal iets wil dan zal hij alles op alles zetten om dat te bereiken. Je weet tenminste wat je aan hem hebt, maar aan de andere kant kan hij weleens bot overkomen en door anderen worden omschreven als ‘koppig’.

3. Kleine Schorpioenen zijn kwetsbaar

Een andere kant van je Schorpioen-kind is een zekere kwetsbaarheid. Het is dan ook het meest emotionele teken van de dierenriem. Daarom zie je onder dit sterrenbeeld ook kinderen die wat verlegen en teruggetrokken zijn. Dat maakt ze moeilijk te peilen voor hun omgeving, een reden waarom de Schorpioen vaak als een lastig en mysterieus teken wordt gezien. Ze kunnen wat ongeïnteresseerd of koeltjes overkomen, maar in wezen hebben deze kinderen een oprechte en warme interesse in de medemens.

Tip: zo help je een verlegen kind.

4. Kleine Schorpioenen houden van mysterie

Je kind heeft graag geheimpjes, gun hem die ook. Geef hem bijvoorbeeld een grote kist die hij op slot kan doen. Omdat jouw Schorpioen zich voelt aangetrokken tot de mysteries van het leven, zou hij een goede onderzoeker of rechercheur kunnen worden. Om die kwaliteiten verder te ontwikkelen, is een goocheldoos, microscoop of scheikundeset een geschikt cadeau.

De opvoeding van je Schorpioen-kind

Als jouw baby een Schorpioen is, heb je altijd reuring in huis. Een Schorpioen is charismatisch en houdt ervan om zich te omringen met familie en vrienden. Als ze eenmaal praten, kunnen ze met iedereen wel een praatje houden.

Ook houdt een Schorpioen wel van een uitdaging en staat hij open voor het leren van nieuwe dingen. Hij is vastberaden en gaat net zo lang door totdat hij iets onder de knie heeft. Zijn favoriete spelletjes zijn bijvoorbeeld verstoppertje doen, goochelen, een geheim dagboek bijhouden of een geheimtaal bedenken met een vriendje of vriendinnetje.

Een Schorpioentje heeft een strakke hand van opvoeden nodig, met veel discipline. Hij houdt van mensen die sterker zijn als hijzelf. Wel moet hij leren niet over mensen heen te walsen die minder sterk of uitgesproken zijn dan hij. Ook dat verliezen niet het einde van de wereld is. Andere levenslessen om je Schorpioentje mee te geven: leren vergeven en respect te hebben voor autoriteit.

Vader of moeder van een Schorpioen?

Als ouder moet je sterk in je schoenen staan om niet altijd maar toe te geven aan de Schorpioen. Hoe klein hij ook is, die Schorpioen heeft al snel in de smiezen hoe hij iets voor elkaar kan krijgen. De beste manier om hierop te reageren is door duidelijk te maken waarom iets niet mag. Wees vastberaden, maar vriendelijk. Als je Schorpioen zich voelt afgewezen, trekt hij zijn schulp op en laat hij zich niet meer zien.

Sport is een hele goede uitlaatklep voor de Schorpioen, want op die manier kan hij zijn grenzeloze energie kwijt. Vooral een sport in teamverband past goed bij hem. Op die manier kan hij zijn emotionele kant kwijt en leert hij voor zijn teamgenoten op te komen.

Sommige Schorpioenen kunnen wat last hebben van jaloezie, maar als hij je vriend is dan heb je een hele goede aan hem.

Meer weten? 11 levenslessen die je kind kan leren van een sport.

Doen: intimiteit creëren
Niet doen: druk opleggen

Schorpioenen op school

Een Schorpioen is een doener. Hij houdt van sporten en creatief bezig zijn. Daarnaast heeft hij veel vrijheid nodig. Hij is dapper, maakt graag dingen mee en wil alles zelf uitzoeken. Jouw ondernemende kind stelt veel vragen in de klas, omdat hij erg nieuwsgierig is. Wel werkt hij graag zelfstandig, omdat hij in groepsverband snel onenigheid krijgt.

Je hoeft geen regels aan dit kind op te leggen, of een carrière voor hem te kiezen; hij weet zelf wel wat er nodig is om zijn doelen te behalen. Je kunt hem het beste gewoon veel steunen in zijn keuzes wanneer hij jonger is, dan zal hij op latere leeftijd uitblinken op zijn pad. Wat hij ook kiest, hij zal er de beste in zijn.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van allebei de tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Weegschaal en Boogschutter.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Schorpioen:

Video: Zo bijzonder is je Schorpioen-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop