Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
12x tips voorjaarsvakantie

12x voorjaarsvakantie doe-tips Noord-Nederland

Volgende week is Noord-Nederland aan de beurt voor de voorjaarsvakantie. En er zijn zoveel leuke kinderuitjes voor deze vakantie. Het was lastig kiezen, maar ik heb 12 van mijn favorieten voor je op een rij gezet:

Advertentie
 1. KinderPretpark (2+) in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep

  Van Zantenhal Nieuw Vennep
  Echt een walhalla voor kinderen met een overdosis energie. Met wel 20 tot 30 grote opblaas-attracties waarop kinderen kunnen rennen, klimmen en klauteren! En voor de allerkleinsten aparte speelhoeken, dat vind ik een fijn idee.

 2. Speelgoedmuseum Deventer ‘Star Wars takes over’

  Speelgoed Museum Deventer
  Speelgoedmuseum Deventer staat helemaal in het teken van Star Wars met veel te gekke activiteiten zoals Star Wars maskers met 3D bril maken, raketten bouwen en wandelen in je tekening. Mijn jongens gaan dit geweldig vinden!

 3. Fantastisch Kinderfilm Festival (2–9 jr) in EYE Amsterdam

  Kinderfilmfestival EYE Amsterdam
  In de krokusvakantie kun je tijdens het Fantastisch Kinderfilm Festival genieten van leuke en unieke kinderfilms. Ook gaaf: doe samen de nieuwe ‘EYE Explore More’ kinderspeurtocht.

 4. Kids Adventure Week in Zandvoort aan Zee

  Kids Adventure Week Zandvoort
  Zin om lekker uit te waaien aan het strand tijdens de voorjaarsvakantie? Ga dan naar Zandvoort aan Zee, daar is het Kids Adventure Week met elke dag andere leuke activiteiten voor kinderen.

  Advertentie
 5. Nieuw Land in Lelystad

  Nieuw Land in Lelystad
  Hoe houden de dijken Nederland eigenlijk droog? Bij Museum Nieuw Land in Lelystad kunnen kinderen meedoen met de workshop dijken bouwen. Op 3 maart is er een wedstrijd met LEGO® steentjes!

 6. Springkussen Festival in hangar 11 van Vliegveld Twenthe

  Springkussenfestival Twenthe
  Een leuke tip van mijn collega’s uit het Oosten: op vliegveld Twenthe vind je van 1 t/m 4 maart in Hangar 11 een fantastisch kinderfestival! De hangar staat vol met allerlei gave springkussen, er zijn optredens, er is een lasergame area en je kunt je opgeven voor het Open Podium!

 7. Familie Teekentour (6+) door het Rijksmuseum

  Rijksmuseum FamilieTeekentour
  Wij hebben ‘m afgelopen weekend alvast gedaan en het is echt uniek om in het Rijksmuseum te gaan tekenen! Samen met een Rijksmuseumdocent/kunstenaar ga je op tour door het museum en krijg je heel veel leuke en handige tips. Je betaalt alleen de toegang tot het museum (gratis met museumjaarkaart), de tour is gratis.

 8. GeoGame park bij Natuurmonumenten in ’s Graveland

  GeoGame park Natuurmonumenten
  Dit is echt een coole activiteit voor 8+ kinderen: je gaat in het prachtige sprookjesachtige bos ‘geocachen’. Als je deze caches gevonden hebt, heb je de sleutel van de schatkist in handen. Open met de code de eindschat en haal je beloning op!

  Advertentie
 9. Maak je eigen kunst in het Singer Atelier (5-12 jr) in Laren

  Singer Atelier in Laren
  In het Gooise kunstenaarsdorp Laren vind je dit museum en theater in één. In de voorjaarsvakantie hebben ze op 4 dagen Open Atelier en kun je tijdens je museumbezoek gewoon binnenlopen en zelf aan de slag!

 10. Bezoekerscentrum Castricum

  Bezoekerscentrum Castricum
  Heel veel bezoekerscentra organiseren speciale kinderactiviteiten tijdens de vakantie. Ik vind Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum (aan het Noord-Hollands Duinreservaat) erg leuk!

 11. Aviodrome in Lelystad

  Aviodrome Lelystad
  In het Aviodrome in Lelystad leer je alles over vliegtuigen. De voorjaarsvakantie staat in het teken van vouwvliegtuigjes. Test jouw perfecte vouwvliegtuig op de testbaan!

 12. Friese musea helpen opa’s en oma’s

  Fries Museum
  Ik vind ‘m zo grappig: kinderen tot 12 jaar hebben van 1 tot en met 4 maart in het kader van de actie ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’ gratis toegang tot veel Friese musea op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). In het Fries Museum in Leeuwarden zijn er elke dag vier leuke kinderworkshops.

  En dan nog één extra tip: er zijn al weer heel veel lammetjes geboren! Boerderijen en schaapskooien door het hele land houden speciale lammetjesdagen. Op de uitagenda’s van Kidsproof.nl vind je ze allemaal.

  PS: bekijk ook ons lijstje met Kidsproof-tips voor de voorjaarsvakantie in Midden-Nederland.

Ouders van Nu product – Baby Scheurkalender

Baby Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu