Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x spannende Halloween-uitjes voor peuters en kleuters

Moehahahaaa... Halloween komt eraan, lekker griezelen! En jawel, óók voor de kleintjes. Deze familie-uitjes zijn net spannend genoeg en als jouw pumpkin het allemaal toch te eng vindt kan hij creatief aan de slag met... juist, pompoenen.

Advertentie
 1. Halloween bij Hans en Grietje

  1 Hans en Grietje
  Halloween bij Hans en Grietje

  Pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde is altijd een superplek om met het hele gezin te gaan eten. De tafels zijn behekst, er zijn geheime trappen en bewegende vloeren en alles staat in het teken van het bekende sprookje. Tijdens Halloween is het hier extra speciaal. Op 27 oktober kun je tussen 17.00 en 20.00 uur ieder half uur aan een spannende sp(r)ooktocht meedoen door het Verdwaalbos bij het restaurant. Door de dwaallichtjes te volgen vind je samen met een sprookjesgids de weg terug naar het pannenkoekenhuis. De tocht is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en de opbrengst (twee euro per kind) gaat naar een goed doel. Het loopt dus sowieso goed af 😉

 2. Halloween bij Buytendelft

  2 Buytendelft
  Halloween bij Buytendelft

  Op deze mooie stadsboerderij in Delft is van alles te doen. Ravotten in de gave speeltuin, knuffelen met de konijntjes, broodjes en marshmallows bakken boven de vuurplaat of een ponyrit maken… En soms is het extra feest. Op zaterdag 28 oktober staat Buytendelft helemaal in het teken van Halloween. Met spinnenkoppensoep, afschuwelijke broodjes, enge spookpannenkoeken en de Heks van Buytendelft, die bij de vuurplaats rondwaart. Kinderen kunnen een spinnenweb maken, of lampionnen voor de optocht om 18.30 uur, of een pompoen uithollen. Leuk voor peuters en kleuters, en voor oudere kinderen is er een spannende Griezelspooktocht om 19.30 uur óf de doodenge Horrortocht om 21.00 uur. Maar die laatste is alleen voor grote thrillseekers.

  Advertentie
 3. Pompoenen in de Schaapskooi

  3. schaapskooi
  Pompoenen in de Schaapskooi

  Zin om een beetje te griezelen? Ga dan op zondagmiddag 29 oktober naar de Schaapskooi op de Blaricummerheide in Hilversum. Daar organiseert het Goois Natuurreservaat het jaarlijkse Halloween griezelfeest. Kinderen mogen een pompoenlantaarn knutselen, heksenlimonade drinken en heerlijke pompoensoep eten, en de Schaapskooi is spannend versierd. Maak vooral ook een wandeling over de heide. Op het kleuterpad van Lineke Lam kun je allemaal opdrachten doen en kom je van alles te weten over de dieren in het gebied. Of volg de paaltjesroute over de Tafelberg- en Blaricummerheide.

 4. Halloween in Limburg

  4 Klein Zwitserland
  Halloween in Limburg

  Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen is een prachtig avonturenpark in de bossen. Je hebt er een kleuterland, een piratenland en een avonturenbos, een midgetgolfbaan en in de zomer kun je in het buitenzwembad. Van 1 oktober tot en met 5 november is het park schitterend versierd voor Halloween, met honderden pompoenen en vriendelijke vliegende spoken. Leuk zijn de Halloween Avonturenuurtjes: dan mag je pompoenen snijden (en mee naar huis nemen) en zelf marshmallows roosteren. Ook de Adventure Golfbaan is in oktober helemaal Halloween. Door de bomen en struiken klinkt mysterieus gezang en in de verte huilt de (aardige) weerwolf. En pas op: tijdens het golfen gebeurt er van alles, zo kan er ineens water om je oren spuiten! Ga je tegen het einde van de dag, dan is de golfbaan ook nog prachtig verlicht.

  Advertentie
 5. De tovenaar van Oz

  5 Tovenaar van Oz
  De tovenaar van Oz

  Zijn jouw kinderen door Halloween helemaal in de sfeer van sprookjesfiguren? Dan is de interactieve voorstelling De Tovenaar van Oz van Kindertheater de Toverknol in Haarlem vast een schot in de roos. De humoristische bewerking van het bekende Amerikaanse kinderboek gaat over Dorothy, die door een storm in het land van Oz terechtkomt. Om weer naar huis te kunnen heeft ze de hulp nodig van de tovenaar die daar woont. Maar het blijkt een hele klus om hem te vinden. Kindertheater de Toverknol heeft het verhaal op haar eigen, unieke manier prachtig bewerkt. Te zien tot en met 15 november.

In de categorie DO IT YOURSELF op kidsproof.nl vind je veel leuke knutsel- en schminkideeën voor Halloween. Handig als je peuter de griezelactiviteiten buiten de deur nog te spannend vindt, maar toch een beetje van de sfeer wil proeven.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.