Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 tips voor een regenachtige dag

Wat doe je op een regenachtige woensdagmiddag met je kroost? Op Pinterest kom ik de meest creatieve ideeën tegen, dingen die stiekem ook heel erg leuk zijn voor mama. De 7 leukste tips deel ik graag met jullie. Dus let op: do try this at home!

Advertentie

Tip 1: Creatief met strijkkralen

In onze knutselkast heb ik een bak vol hama beads, ook wel bekend als strijkkralen. Een superleuke activiteit voor kinderen, want ze oefenen er meteen hun fijne motoriek mee. Maar wist je dat het ook ontzettend leuk is voor mama’s? Daarnaast zijn de strijkkralen ideaal voor traktaties, of om cadeautjes mee te maken voor jarige opa’s en oma’s.

strijkkrablen

Geschreven door

Linda Bosscher

Extra tip: Zoek op Pinterest naar ‘hama beads’ en je vindt eindeloos .

Tip 2: Doodlen

Dit deed ik vroeger op de basisschool: op een wit vel papier eindeloos lijntjes trekken en deze inkleuren. Superleuk en ontspannend om te doen, ook voor kinderen. Mama’s kunnen er een extra creatief kunstwerk van maken.

doodle

Advertentie

Bron: Flickr

Tip 3: Kettingen uit de natuur

 Als de bladeren, kastanjes en eikels straks weer van de bomen vallen, is het ideale moment aangebroken om met je kids een frisse neus te halen in het bos, eikels te rapen en ze vervolgens thuis om te toveren tot kettingen.

ketting

Bron: whimsy-love.com

Advertentie

Tip 4: Voorlezen in een zelfgebouwde tent

Tover alle fleecedekens en lakens uit de kasten en laat de kids daarmee een tent bouwen. Vervolgens kruip je knus bij ze in de tent en om ze eindeloos voor te lezen. Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, en het is goed voor hun ontwikkeling en fantasie. Wat onze favoriete voorleesboeken zijn? Hier geef ik je 20 tips voor leuke voorleesboeken.

boeken

Tip 5: Koekjes bakken

Koekjes bakken blijft leuk. Kies voor koekjes die net een beetje anders zijn, om het ook voor jezelf leuk en afwisselend te houden. Deze koekjes bak ik graag op een druilerige dag. Ben je niet zo’n fan van suiker? Probeer dan eens deze suikervrije kaneelcakejes.

koekjes

Tip 6: Creatief met Play Dough

Mijn kids kunnen eindeloos kleien. Wat ik jammer vind, is dat de kleuren op een gegeven moment niet mooi meer zijn. De kids kneden alle kleuren door elkaar en dan is er geen rood, geel of groen meer te bekennen. Gelukkig kun je ook zelf klei maken met dit eenvoudige recept.

play dough

Bron: fantasticfunandlearning.com

Tip 7: Proefjes doen

Superleuk en leerzaam voor kinderen: proefjes doen. Met een aantal huis-tuin-en-keuken-ingredienten kom je een heel eind. Pinterest staat vol met voorbeelden!

regenboog

 

Bron: sheknows.com

Ouders van Nu product – Leren luiertas cognac

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu