Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
9 favoriete klauter- en klimbossen

9 favoriete klauter- en klimbossen

Heerlijk vindt mijn zoontje het om te klimmen en klauteren. Het liefst buiten en met toestemming om lekker vies te worden. Een uitje naar een klauter- of klimbos wordt bij ons thuis dan ook altijd met luid gejuich ontvangen. Hier een aantal favorieten van mijn Kidsproof-collega’s.

Advertentie
 1. Monkey Parcours

  Klimbos Monkey Parcours Almere
  Fun Forest in Almere heeft een speciaal kinderparcours: het Monkey parcours. Collega Eloïne vertelde me dat haar dochter het super stoer vond dat ze dit parcours zelfstandig mocht afleggen, dus zonder hulp van papa of mama. Fun Forest heeft naast het park in Almere ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Venlo.

 2. Junior Klimbos Veluwe

  Junior Klimbos Veluwe
  Een favoriet van collega Annet is dit mooie klimbos in Apeldoorn. Het heeft twee spannende klimroutes op 3 tot 5 meter hoogte voor kids vanaf 7 jaar. Aan grote broers en zussen (of papa’s en mama’s) is ook gedacht. Voor hen zijn er maar liefst 8 verschillende klimavonturen. Woon je niet in de buurt van Apeldoorn? Dit klimpark heeft ook vestigingen in het Gooi, Bergen op Zoom en de Achterhoek.

 3. Aventoer

  Aventoer
  Durf jij de uitdaging aan te gaan met je kids in dit gave klimpark in Burgum, Friesland? Leuk om met het hele gezin naar toe te gaan, want door de verschillende parcours is er voor iedereen een perfecte route om te klauteren (8+). Aan de kleintjes die nog niet mogen klimmen, is ook gedacht in Aventoer. In het kinderparadijs kunnen ook zij zich heerlijk vermaken.

 4. Rock ’n Rivers

  Rock n Rivers klimbos Goirle
  De kids van collega Gwen zijn fan van het Klim & Avonturenbos Rocks ’n Rivers (6+) in Goirle. De survivaltocht met kabelbaan, kantelladder en touwnet vinden zij best spannend, maar ook super gaaf.

  Advertentie
 5. Duinoord

  Duinoord Helvoirt
  Wij hebben ons uren vermaakt in dit park in Helvoirt. Duinoord is klimmen en spelen ineen voor een vast tarief (inclusief eten en drinken). Naast een klimbos heeft het park trampolines, een binnenspeelkooi, een luchtkussen, midgetgolf, een tubingbaan (speciale glijbaan) en meer. Trek gekregen van het spelen? Bij de verschillende kraampjes in het park vind je vast iets lekkers.

 6. Klimbos van Abel

  Klimbos van Abel Rhoon
  Net onder Rotterdam, in Rhoon, vind je Klimbos Abel (8+). Kies een van de drie parcoursen en klauter naar hartenlust. Uitgeklauterd? Bij Klimbos Abel vind je ook een fijn café-restaurant waar je terecht kunt voor een lunch, borrel of diner en natuurlijk om even bij te komen van je grote avontuur.

 7. Klimbos Rutbeek

  Klimbos Rutbeek in Enschede
  Dit klimbos in Enschede heeft een speciaal kinderparcours voor kleine avonturiers vanaf 6 jaar. Het parcours ligt veilig laag bij de grond, maar is spannend genoeg door alle netten, kabels, plankjes en balkjes waarmee je van boom naar boom kunt klimmen.

 8. Klimpark Streekbos

  Klimbos Streekbos Bovenkarspel
  Dit ecologische klimbos in Bovenkarspel vinden wij bij Kidsproof een echte topper. Met 4 parcoursen die verschillen in moeilijkheidsniveau kunnen zowel kleinere als grotere kinderen zich uitleven. En papa’s en mama’s natuurlijk ook. Je hangt veilig gezekerd, er kan dus niets gebeuren, maar spannend is het zeker!

  Advertentie
 9. Het Klimeiland

  Klimpark het Klimeiland Vlietland Leidschendam
  Dit klimpark bij recreatiegebied Vlietland in Leidschendam is favoriet bij de kinderen van mijn collega’s Jantine en Tamara. Het park heeft 50 klimobstakels, 11 kabelbanen en klimroutes tussen de 7 en 11 meter hoog. De absolute topper: een kabelbaan van 100 meter lang!

  Bijna al deze klim-en klauterbossen organiseren ook hele leuke kinderfeestjes.

Redactioneel – Offer- Kinderfiets

Kinderfiets

De prachtige Volare Melody fietsenreeks is van superieure kwaliteit
Shop nu