Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
naomi van as

'Daar ging ik, drie keer per dag richting receptie'

De eerste keer was in Italië, in Collalbo, waar Sven het EK allround aan het schaatsen was. Mijn ouders waren mee, mijn schoonmoeder ook. Om Sven aan te moedigen natuurlijk, maar ook een beetje voor mij. Kae was drie maanden en ik vond die eerste vakantie best wel een onderneming.

Advertentie

Zal ze de hele vlucht huilen? (Nope, ze heeft alleen maar liggen pitten.) Wat moeten we allemaal meenemen? (Ik heb een dag gedaan over het inpakken van mijn koffer. Mental note: ook in Italië hebben ze baby’s, dus je hoeft de hoeveelheid luiers niet exact uit te tellen en mee te nemen.) Gelukkig gaf ik nog borstvoeding, dus zeulen met flesjes hoefde niet. Eindoordeel: goeie vakantie, best ontspannen ook, Kae sliep goed, at goed.

Geschreven door

Naomi van As

Naomi van As - topsportster/moeder

Slimmer inpakken

Een maand later gingen Kae en ik weer kijken bij Sven, deze keer in Zuid-Duitsland. Mijn zusje was ook van de partij. Deze keer had ik weliswaar wat slimmer ingepakt (minder luiers, geen eigen beddengoed mee), alleen sleepte ik nu kunstvoeding, een thermosfles en flesjes mee, want ik was aan het afbouwen met de borstvoeding. En smetvrezerig als ik ben, moest die flessengear ter plekke natuurlijk goed schoongemaakt worden. Daar had ik ook een handige oplossing voor meegebracht: een zak van Medela waar je de fles en speen in doet, water erbij, hup in de magnetron, die het vervolgens schoon stoomt. Handig, mits je een magnetron in je hotelkamer hebt.

Waarom?

Dus daar ging ik, drie keer per dag naar beneden (vier dagen lang), met die zak, richting receptie. Of ik weer even van de magnetron gebruik kon maken. Ze keken me aan van: waarom doet ze dit? Soms zeiden ze: ‘In onze tijd deden we dat niet.’

Werkvakantie

Nu ik erover nadenk: misschien was de eerste vakantie met Kae wel de meest relaxte. Niet alleen omdat de hoeveelheid spullen die ik moet meeslepen, groeit met de maanden. Nee, inmiddels wil mevrouw ook zélf dingen. Vooral dingen dóén. Klimmen bij voorkeur, overal af of in springen. Je snapt: onze volgende vakantie (Spanje) wordt een soort werkvakantie. Mijn ouders hebben een huis gehuurd, mét zwembad, heel lekker, maar het baart me ook zorgen. Hoe ga ik dat doen met Kae, die zelfs in de winter met haar kaplaarzen zonder omkijken de zee in loopt? Ik denk dat ik haar maar in bed doe mét zwembandjes om.

Relaxen

‘Vakantie met kinderen is hard werken,’ hoor ik vrienden weleens zeggen. En als ze thuiskomen: ‘Heerlijk weer thuis, eindelijk uitrusten.’ Ik ben benieuwd. Gelukkig doet Kae soms nog twee keer per dag een dutje. Kan ik lekker bij het zwembad een boekje lezen. Nou ja, lezen. Waarschijnlijk val ik na drie bladzijden al in slaap, kapotmoe van de vakantie.

Advertentie

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ouders van Nu product – Leren luiertas zwart

Burkely

Leren luiertas Burkely

€99,95
Bestel nu