Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

hilde

Drie op een rij

Hilde heeft twee kinderen en een drukke baan als ze voor het derde-kind dilemma komt te staan. Dan denkt ze terug aan wat een handlezeres haar ooit voorspelde...

Kansloos

Toen ik dertig was, vertelde een handlezeres dat er vier baby’s in mijn leven zouden zijn. ‘Kansloos,’ riep ik meteen. Ik was single en er steeds meer van overtuigd dat de ooievaar mijn huis voorbij zou vliegen. ‘Ik ben niet zo goed in relaties,’ zei ik tegen haar. ‘Volgens mij zoek je gewoon te hard,’ antwoordde ze. Een tijdje later besloot ik inderdaad te stoppen met zoeken en kocht ik een huis. Dan maar happy alleen.

Advertentie

Derde-kind dilemma

Natuurlijk kwam ik uitgerekend toen Hein tegen. Een jaar later woonden we samen, weer een jaar later beviel ik van Feike en veertien maanden daarna van Dries. Daarna hebben we even getwijfeld. Twee gezonde kinderen, twee drukke banen en niet de jongsten meer, moet je dan nog voor een derde gaan? Maar vooral ik kon het idee van een derde kind niet loslaten, al zag ik af en toe ook wel op tegen de drukte van een baby met twee andere mannen onder de vier.

Geen twijfel meer

Nu ben ik veertig en heeft de handlezeres gelijk gekregen (die vierde baby was denk ik de miskraam die ik voor Feike kreeg). En zo is het goed. Geen haar op mijn hoofd die twijfelt. Sterker nog: met plezier zet ik de maxicosi op Marktplaats.

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.