Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Van smoesjeskoningin tot fitte mama

Een aantal weken geleden schreef ik al over mijn niet zo’n innige relatie met de sportschool. Met de wekelijkse strijd met mijn a-sportieve zelf. De enige oplossing was een keiharde aanpak en ik vroeg aan Sinterklaas én voor kerst een Personal Trainer en een schop onder mijn kont. Helaas was Sinterklaas al vertrokken en vieren wij geen kerst met cadeautjes. De daad bij het woord voegen was nog niet zo makkelijk…

Advertentie

Smoesjes

Ik ben een smoesjeskampioen als het gaat om sporten: ik heb chronisch tijdgebrek, ik ben moe, ik heb geen discipline om te gaan sporten, sporten is niks voor mij, hardlopers zijn doodlopers, enzovoorts. De enige gegronde reden: Ik vind er gewoon geen bal aan! Als ik op mijzelf aangewezen ben bak ik er niks van. Er was maar één oplossing: deze vermoeide moeder zocht met spoed een Personal Trainer. Ik deed in een blog uitgebreid mijn beklag over mijn frustraties en de oplossing die ik al had gevonden. In gedachten zag ik mij al als bikinimodel over het strand lopen. Maar het belangrijkste ontbrak nog…

Gedoemd om te mislukken

Ik deed poging 10010145 om thuis aan de slag te gaan met sporten. Vol goede moed trok ik mijn sportkleding aan en ik had er werkelijk zin in. In de praktijk kwam het erop neer dat ik niet verder kwam dan de bank, waarop ik te lang bleef zitten om het sporten vervolgens weer af te blazen. Waarom is dat nou zo moeilijk? Waarom kan ik mij er niet toe zetten? Op Instagram zie ik moederend Nederland in de meest sportieve outfits voorbij komen ‘rennen’ op mijn tijdlijn. Waarom is het bij mij gedoemd om te mislukken? Snik!

Geschreven door

Linda Bosscher

Sjaak Afhaak

Ik had de hoop alweer opgegeven. Een Personal Trainer zou ik niet vinden, de sportschool was voor mij te hoog gegrepen en mijn idee voor het huis-tuin-en-keukensporten was gedoemd om te mislukken. Ik faalde weer op het gebied van sportiviteit en fitheid. Ik wilde de #fittemamaclub opheffen en ik schudde mijn a-sportieve zelf weer de hand. Na mijn zoveelste poging zakte de moed mij in de schoenen. Daar was-ie weer: Sjaak Afhaak.

Mijn redding

Maar toen, het was te mooi om waar te zijn, was daar mijn Personal Trainer. Ik kon het niet geloven… Mijn redding! In een sneltreinvaart heb ik mijn sportschoenen afgestoft en mijn mooiste sportoutfit uit de kast getrokken. Deze bikkel voegde de daad bij het woord en inmiddels heb ik er 3 weken op zitten. 3 keer per week een training, waarvan 2 workouts, 1 krachttraining en 1 hardlooptraining van elk 1 uur. De doelen zijn gesteld: 15 kilo kwijtraken (in 9 maanden) en meer conditie en kracht opbouwen. Hoera voor mijzelf, wat een overwinning!

Vanaf nu heb ik een wekelijkse date die ik niet af kan en wil zeggen. Ik zal doorgaan tot ik erbij neerval en mijzelf bewijzen. Deze mama gaat fit de zomer in!

Advertentie

Wil jij ook zo graag weer fit, sportief en slank zijn? Ik roep alle moeders op om hetzelfde te gaan doen. Met of zonder Personal Trainer, in de sportschool, in de buitenlucht of thuis. Succes! Zullen we elkaar op social media volgen en inspireren onder hashtag #defittemamaclub?

linda blog 2

 

 

Redactioneel – Offer – Een goede nachtrust

Een goede nachtrust

White noise machines
Bekijk hier