Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
het nieuwe schooljaar

Nieuw schooljaar: 7 tips voor een ontspannen start

Een nieuwe groep, een andere leraar. Hoe voorkom je dat je kind zenuwachtig is voor het nieuwe schooljaar? Deze 7 tips zorgen voor een ontspannen start van een nieuw schooljaar.

Advertentie

1. Welke schoolspullen zijn er nodig?

Aan het eind van de vakantie krijg je van school te horen welke schoolspullen je kind zelf naar school moet meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een luizenzak, map, liniaal, lijm of stiften. Misschien kunnen er nog spullen van het vorige schooljaar hergebruikt worden. Ontbreken er nog dingen? Ga samen met je kind de stad in en maak er een gezellige winkeldag van.

2. Gymspullen, rugzak en broodtrommel

Je kind groeit soms sneller dan je denkt. Controleer of zijn gymschoenen en -kleding nog passen. En hoe zit het met zijn rugzak? Zitten er geen gaten in en werken de ritsen nog? Vergeet ook broodtrommels en drinkbekers niet.

3. Even weer in het normale ritme komen

Later naar bed en langer uitslapen is natuurlijk heerlijk in de vakantie, maar om dat nu tot en met de laatste dag van de vakantie vol te houden is misschien niet zo handig. Probeer ongeveer een week voordat school weer begint in het vertrouwde ‘schoolritme’ te komen door op een normaal tijdstip naar bed te gaan en niet al te laat op te staan.

4. Praten over school

Praat wat vaker over school door je kind te vragen naar zijn nieuwe juf of meester, schoolvriendjes en of hij zin heeft om iedereen op school te zien. Zo komt school weer een stuk dichterbij.

Advertentie

5. De dag voordat school begint

Kijk samen met je kind wat hij de eerste dag van school nodig heeft en pak samen zijn rugzak in. Gaat je kind naar de tussenschoolse opvang, smeer dan (samen) de boterhammen. Kijk ook wat hij meeneemt voor het 10-uurtje en zet dat vast klaar. Dat scheelt weer een paar minuten in de ochtend.

6. Kleding klaar leggen

Laat je kind alvast zijn kleding voor de volgende dag klaar leggen. Het is fijn als hij iets kan aantrekken waarin hij zich goed voelt, want zo’n eerste schooldag kan voor de meeste kinderen best spannend zijn.

7. Vergeet de wekker niet

Is de rugzak ingepakt, zijn eventuele boterhammen gesmeerd en is de kleding klaargelegd? Dan is het tijd om naar bed te gaan. Vergeet niet de wekker te zetten om te voorkomen dat zo’n eerste schooldag alsnog chaotisch begint.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting