Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

9x indrukwekkende geboortefoto's die je gezien moet hebben

Een professionele geboortefotograaf kan een bevalling mooi en puur in beeld brengen. En ook al zijn die foto's nog zo intiem, soms levert het zulke bijzondere plaatjes op dat de kersverse ouders ze graag delen met de rest van de wereld. Zoals deze 9 geboortefoto's, die niet voor niets in no-time het internet overgingen.

Advertentie

1. In de vruchtzak


De Braziliaanse fotograaf Janaina Oliveira wist deze bijzondere foto te maken van baby Noah, die werd geboren met zijn vruchtzak nog intact. Een zeldzaam moment, want slechts één op de tachtigduizend baby’s wordt in een dichte vruchtzak geboren.

TIP! Heb jij mooie geboortefoto’s? Bewaar ze in een van deze mooie baby-fotoboeken!

Advertentie

2. Zusjes


Rebecca Burt

Omringd door haar vijf dochters zette de Amerikaanse Casey Teller haar zesde meisje op de wereld. Dat leverde dit prachtige beeld op. Ook voor fotograaf Rebecca Burt, die vooral als huwelijks- en lifestyle fotograaf werkt, was het een bijzonder moment. ‘Bij een geboorte kun je het verhaal niet bepalen, je moet het gewoon laten gebeuren en het eerlijk vastleggen’,vertelt ze aan Motherly.

Bekijk ook: 11x bijzondere foto’s van kinderen bij de bevalling van een broertje of zusje

3. Verrassing


Wat een verrassing! Deze foto werd gemaakt door fotograaf Lauren Jolly, precies op het moment dat moeder Nancy Ray beseft dat ze net bevallen is van een kleine jongen en niet van een meisje, zoals haar tijdens de zwangerschap was verteld. Op haar gezicht is alles te zien: vreugde, schrik en onvoorwaardelijke liefde. En ondertussen lijkt de kersverse vader uit verbazing nogmaals te checken of het écht zo is.

Lees ook: 8 redenen om het geslacht van je baby niét te willen weten

4. Eigenhandig


Sommige moeders kunnen echt alles en Emily Dial is geen uitzondering. Emily is verloskundige van beroep en toen bleek dat haar baby via een keizersnede geboren zou worden, weerhield dat haar er niet van om haar kind eigenhandig uit haar lichaam te helpen. Gelukkig was fotograaf Sarah Hill aanwezig om dit bijzondere tafereel vast te leggen.

5. Liefdevolle badbevalling

Ook het prachtige beeld van deze kersverse ouders en hun pasgeboren baby, gemaakt door Vanessa Mendez, werd massaal gedeeld. Niet zo verwonderlijk: de liefde spat van de foto af.

Lees ook: Man juist grote steun bij bevalling

6. 7 kilo


De foto van baby Harper ging viral om een hele andere reden. Het meisje woog namelijk bijna 7 kilo bij haar geboorte. Gelukkig voor haar moeder kwam het meisje ter wereld via een keizersnede, maar vanuit de hele wereld voelde moeders empathie voor Joy Buckley.

7. Het ging snel


Little Leapling Photography

Ze wisten het ziekenhuis te halen, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Op het moment dat de ouders de hal van het ziekenhuis binnenstapten, besloot baby Max dat hij niet niet langer kon wachten. Fotograaf Tammy van Little Leapling Photography was er wel op tijd bij om het bijzondere moment vast te leggen. Inclusief de geweldige verpleegkundige.

8. Huid-op-huid


Erin Fortney Photography

Nog een prachtige foto van een betrokken vader in de verloskamer die knuffelt met zijn pasgeboren baby. Door deze foto van Erin Fortney werd het belang van huid-op-huidcontact tussen vaders en hun baby nog eens extra benadrukt.

Lees ook: Vader én kind veel baat bij huid-op-huidcontact in eerste weken

9. Hoera!


Laura Shockley Photography

Hoera, daar ben ik! Deze foto laat een kleine baby met een hoop levenslust zien. Maar voor moeder Angel Taylor was de bevalling geen feest. De bevalling duurde vier dagen en resulteerde uiteindelijk in een spoedkeizersnede. Gelukkig wist fotograaf Laura Shockley het juich-moment prachtig vast te leggen.

Bron: Motherly Hoofdbeeld: Rebecca Burt