Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

De meest gebruikte leugentjes om bestwil die ouders vertellen

Liegen mag niet, leren we onze kinderen. Maar toch doen de meeste ouders het zelf wél. Al gaat het dan meestal om een leugentje om bestwil. Herkenbaar?

Advertentie

Als je ooit tegen je kind hebt gelogen, maak je niet druk, 75 procent, oftewel bijna elke ouder doet dit weleens. Van de ouders geeft 55 procent zelfs toe wekelijks te jokken. Met een goed doel, dat dan weer wel. Benieuwd waarover? Dit zijn de meest gebruikte leugentjes om bestwil die ouders gebruiken.

 1. 55% van de ouders is wel eens speelgoed ‘kwijtgeraakt’

  Ouders en kinderen delen niet altijd hetzelfde enthousiast over speelgoed. Vooral dingen die veel lawaai maken, vallen meestal beter in de smaak bij de jongste generatie. Laten het nou net deze speeltjes zijn die per ongeluk kwijtraken of onvervangbare batterijen blijken te hebben.

 2. 49% liegt weleens tegen vrienden over hun opvoedstijl

  We willen allemaal onze kinderen om 19:00 uur gedoucht, voorgelezen en met gepoetste tanden in bed hebben en ze alleen maar zelfgemaakte maaltijden voorschotelen met zo min mogelijk vet en suiker. Maar laten we eerlijk zijn: dat lukt toch niemand?!

  Lees ook: 6 dingen die je beter niet kunt zeggen tegen je partner over opvoeden

 3. 32% gebruikt sluitingstijd om ergens weg te komen

  ‘We moeten nu gaan, want het park gaat zo dicht.’ Ook de speeltuin, eendenvijver en het strand krijgen spontaan een sluitingstijd toegewezen als het ouders uitkomt. Tja, dit werkt nou eenmaal beter dan: ‘Ik wil naar huis, zodat jij nog even kan slapen.’

  Advertentie
 4. 17% liegt over wie de snoeppot heeft leeggegeten

  Je zit eindelijk lekker op de bank en die snoeppot/zak chips/chocoladereep roept je. Wat doe je dan? Opeten natuurlijk en de volgende dag keihard liegen. ‘Nee ik heb het niet opgegeten, de hond zal wel trek hebben gehad vannacht.’

  Meer weten? 10 dingen die elke zwangere vrouw weleens ‘stiekem’ heeft gedaan.

 5. 15% ‘belt de politie’ als een kind iets ondeugends heeft gedaan

  In veel gevallen schijnt alleen dreigen te bellen ook al te helpen.

  Tip: 10 gouden regels als het gaat om straffen en belonen.