Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babyproof

7x dit moet je niet vergeten bij het babyproof maken van je huis

Zodra je kind bijna begint te kruipen, is het tijd om je huis eens flink onder de loep te nemen. Welke gevaarlijke dingen liggen binnen handbereik, en kun je beter opbergen? En hoe voorkom je andere ongelukken? Hier 7 dingen waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die wel héél belangrijk zijn.

Advertentie

1. Kamerplanten

De meeste kamerplanten zijn veilig voor kinderen, maar helaas geldt dat niet voor alle planten. En aangezien baby’s nou eenmaal de neiging hebben om alles wat ze tegen komen in hun mond te steken, even goed checken wat er bij jullie in huis staat. Planten zoals de oleander, christusdoorn, begonia, kerstster, aronskelk, dief-van-Bagdad, philodendron en sierpeper zijn giftig dus die moet je buiten handbereik van je kind zetten of – nog veiliger – gewoon de deur uit doen.

2. De televisie

Kinderen zijn gek op alles wat beweegt en geluid maakt. De kans is dan ook groot dat jouw kind naar de televisie reikt, zodra hij kan kruipen of zelfs staan. Zorg er daarom voor dat jullie televisie niet binnen handbereik staat of stevig gemonteerd is aan de muur. En vergeet ook niet de afstandbediening op te bergen: de batterijen die erin zitten, kunnen levensgevaarlijk zijn voor je baby.

3. Vloerkleden

Maak je geen zorgen: je favoriete Perzische tapijt hoeft niet de deur uit, maar het is wel verstandig om in een antislipkleed te investeren om eronder te leggen.

4. Fornuis

Kinderen vinden het hartstikke leuk om aan knopjes te draaien, dus zorg ervoor dat je fornuiskoppen en/of een fornuisbeschermer in huis haalt. Zo voorkom je dat je kind per ongeluk de oven of het gasfornuis aandoet. Ook handig en verstandig: kindersloten op de ovendeur en keukenkastjes.

5. Prullenbak

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je huis babyproof maakt, maar ook de prullenbak kan maar beter buiten het bereik van je kleintje staan. Iets met mond vol afval. Jak! Een kinderslot kan ook de oplossing zijn.

6. In bad

Dat je de temperatuur van het water goed in de gaten moet houden weet je al, maar vergeet ook zeker niet om een antislipmat te kopen als je kind zonder stoeltje in bad gaat. En als je toch naar de winkel gaat: koop er dan ook een voor op de grond naast het bad.

7. Wandmeubels

Zodra je kind kan kruipen, is het een kwestie van tijd dat hij zich aan dingen in huis gaat optrekken. Zorg er daarom tijdig voor dat losse meubels die om kunnen vallen, zoals boekenkasten en staande lampen buiten bereik van je kind zijn of vastzitten aan de muur.

Bekijk deze video: zo maak je je huis veilig voor een baby

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Purewow.com – Beeld: Shutterstock


Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod