Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Loeder-‘moe’-der: 14 dingen die je kunt doen als je te moe bent om je kind te vermaken

Misschien ben je zwanger van je tweede of derde en zit je energielevel ergens onder het vriespunt. Of misschien heb je de zoveelste slechte nacht op een rij gehad. Wat de reden ook is, soms ben je simpelweg te moe om entertainmentmachine voor je kind(eren) te spelen. Wat je dan doet? Wij geven een aantal tips.

Advertentie
 1. Ga met je kind naar de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel en haal iets wat hij heel graag wil hebben. Rest van de dag heb je geen kind meer aan ‘m (dit is er wel een voor de echte noodgevallen).

  Geniaal: Dit boek staat vol spelletjes om je kinderen creatief bezig te houden terwijl je zelf rust

 2. Nodig een goede vriendin met kind uit als je kind (nog) geen broertje of zusje heeft. Zo kunnen ze elkaar vermaken en kun jij languit op de bank liggen en bijkletsen met je vriendin.
 3. Voel je niet bezwaard om er een keer een luie dag van te maken met de tv of iPad aan.
 4. Slaapt je kind nog tussen de middag? Ga dan ’s ochtends met ’m naar een speeltuin en put ’m helemaal uit. Met een beetje geluk slaapt hij dan ’s middags extra lang en kun jij ook een uiltje knappen.
 5. Breng ’m een (half) dagje naar opa en oma en ga zelf even languit op de bank. Hij blij, opa en oma blij, jij al helemaal blij.

  Lees ook: Deze tekeningen verklaren exact waarom moeders zo moe zijn

 6. Lekker weer? Ga naar een grote speeltuin. Hij kan lekker spelen, jij kan rustig toekijken.
 7. Laat je kind bij een buurjongetje of buurmeisje spelen.
 8. Zorg voor veel en ander speelgoed dan normaal, zodat je kind zich ineens veel beter vermaakt. Haal bijvoorbeeld eenmalig allemaal dekens, dozen en kussens van zolder waarmee hij een hut mag bouwen.
 9. Ga een stukje rijden – veel jonge kinderen vermaken zich wel in de auto omdat er genoeg te zien is – en ga ergens samen lunchen op het terras of koffiedrinken. Als je kind stil is in de auto, is dit echt een moment van ontspanning.
 10. Ga samen lekker op de bank een boekje lezen. Weinig inspanning maar wel vermaak.

  Lees ook: Bewezen: ouders zijn écht te moe voor seks

 11. Is je kind al wat ouder? Laat hem wat klusjes in huis doen zoals de planten water geven en de was uit de wasmachine halen en ophangen, zodat jij kan uitrusten. Hij vindt het vast leuk om te helpen en jij kan weer wat dingen van je to-dolijst afstrepen. Binnen no time hoef je niks meer aan het huishouden te doen. Win-win! 😉
 12. Lekker weer? Ga een stukje fietsen met je kind voor- of achterop. Bepaal je eigen tempo en stop onderweg voor een ijsje of een warme chocomel.
 13. Ga naar opa en oma. Zij vermaken hem wel, kan jij rustig de krant lezen. Oma maakt vast ook nog wel een lekkere lunch of avondmaaltijd voor je.
 14. Zet een bakje met lekkere (gezonde) snoepjes op tafel, verzamel allemaal knutselspullen en zeg dat mama even uit gaat rusten. Met een beetje geluk…

Beeld: GettyImages

Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website